Home > Binnenkijkers > Modern > Binnenkijken bij Jacqueline aan het Gooimeer

Binnenkijkenbij Jacqueline

 
 

“Dit is een grap,” dacht Jacqueline toen ze het huis op Funda zag. Want hoewel haar hart niet op hol sloeg van de jaren tachtig woning, de locatie was super. “Aan het Gooimeer met een strandje voor de deur. Ik besloot toch te gaan kijken en was direct verkocht.”

En dat snappen we direct als we aan komen rijden Wat een plek! En de uitspraak die makelaars vaak doen: wat telt is de locatie, van het huis kun je zelf iets moois maken, geldt hier voor meer dan honderd procent. “Van binnen was het huis eigenlijk spuuglelijk. Er zat zo’n bruine bar in die vanuit de keuken halverwege de woonkamer liep met daarboven een  schouw waarin de afzuigkap zat weggewerkt. En van die olijfgroenige retrotegels met gekke print in het toilet en badkamer.”

On-going project

Ze wist dus waar ze aan begon, een on-going project. “Stapsgewijs ben ik alle ruimtes aan gaan pakken. Om te beginnen met die lelijke keuken.” Alles ging eruit, een wandje van glasblokken erin om meer licht te creëren en uiteraard een nieuwe, lichte keuken. “De keuken heb ik zelf samengesteld en is op maat gemaakt. Deels is het Ikea en deels andere merken zoals Miele. Een huis vol met Ikea vind ik vreselijk, maar gecombineerd met je eigen ideeën kan het prima.”

Inloopstortdouche

Omdat de locatie zo fijn is en ze hier waarschijnlijk wel heel wat jaartjes ging wonen, besloot Jacqueline het hele huis, inclusief de tuin aan te pakken. “Alles in fases hoor. Wanneer ik iets doe, dan moet het goed zijn en dat kost wat. Dus dat is tussendoor flink sparen.” Onder andere voor een nieuwe badkamer. “Ik heb van de slaapkamer die ik als garderobekamer gebruik een meter afgehaald en die bij de badkamer betrokken. Zo kreeg ik ruimte voor een ligbad, een inloopstortdouche, toilet en dubbele wastafel.” De badkamer oogt  lekker luxe nu alle lelijke leidingen zijn weggewerkt en met name het overloopbad, waarbij het water vanuit het bad vult en via een moois systeem wordt, zou in een chique hotel niet misstaan!

Werkplek thuis

Jacqueline is mede-eigenaar van Hutspot, een adviesbureau dat zich bezighoudt met het nieuwe werken. “Met de nieuwste internettechnologieën is het niet meer nodig dat je altijd aanwezig bent op het bedrijf waar je werkt. Steeds meer mensen werken vanuit huis. En dat wonen en werken brengen wij dichter bij elkaar. En uiteraard breng ik dat zelf ook in de praktijk. Ik werk heel veel vanuit huis en ik had geprobeerd, met een grote eettafel en een plank aan de muur, het thuiswerken op een leuke, niet te rommelige manier te integreren in de woonkamer.”

Overvolle eettafel

Maar het plankje raakte overvol, de tafel deed meer en meer diens als ordnerkast. “Het werd steeds ongezelliger. En omdat ik regelmatig collega’s over de vloer krijg voor overleg, begon ik me ontzettend aan die rommel te ergeren.” Toen de lamp boven de eettafel het begaf, was het tijd voor actie. “Ik ging bij Beyer Interieur in Harderwijk langs en Marjolein Beyer zei, nadat ze mijn verhaal aanhoorde “Waarom praat je niet een keer met Ruud en laat je hem een plannetje maken? Daar hoef je echt niet direct iets mee te doen, maar dan heb je een idee.”

Spuuglelijk geel

Ruud Beyer sloeg aan het ontwerpen, maakte een 3D-tekening en Jacqueline was sprakeloos. “Mijn woonkamer was eigenlijk best saai, met veel wit en grijs. Ruud kwam met ontzettend leuke ideeën, waarbij werken in de woonkamer en gezelligheid perfect samengingen. Ik wilde direct aan de slag.” De grootste grap was dat in het ontwerp een wand geel was geverfd. “En ik vind geel echt spuuglelijk, maar ik heb Ruud’s advies opgevolgd en het is zo ontzettend mooi. Het past echt bij het uitzicht, het strand en de zonsondergang. Ik ben er heel erg blij mee.”

Compleet nieuwe woonkamer

Ook blij is ze met de ombouw die door Beyer Interieur op de lange wand op maat is gemaakt. “Daarin zitten alle snoeren weggewerkt en er is plek voor ordners en andere dingen die je niet in het zicht wilt hebben. Fantastisch.” De ombouw duikt halverwege de wand als het ware naar beneden, waardoor er ruimte ontstond voor een ethanolhaard en bij het raam is de verwarming in de ombouw weggewerkt. “Dat is een erg leuke zitplek geworden. Achter het raam, met uitzicht op het water.” Ze ging voor een lamp en eindigt met een compleet nieuwe woonkamer. “Ik was hier zelf nooit opgekomen. En de combinatie van modern, strak en dat warme geel…ik ben hier echt ontzettend happy mee!”

www.beyer-interieur.nl

Beyer Jacqueline-Jacq004
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq035
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq034
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq033
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq032
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq031
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq030
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq029
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq028
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq027
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq026
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq025
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq024
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq023
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq022
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq021
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq016
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq015
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq014
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq013
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq012
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq011
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq009
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq008
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq007
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq006
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq003
 
 
 
Beyer Jacqueline-Jacq002
 
 
 
Reageer