arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo maak je jouw badkamer luxe

Zo maak je jouw badkamer luxe

Stiekem dromen we er allemaal weleens van: een luxe woning! En dan misschien wel met name een huis met een luxe badkamer – want wat voelt dat heerlijk. Dé ruimte om lekker tot rust te komen, om de ontspanning op te zoeken. In deze blog delen we verschillende manieren waarop je jouw badkamer luxe kunt maken: op een manier die voor iedereen haalbaar is. Lees verder en ontdek!

Een regendouche

Een regendouche was lang een item waar een behoorlijke prijskaart aanhing. Maar dat is vandaag de dag best wel veranderd – wat het al een stuk sneller mogelijk maakt om zo’n douche in huis te halen. Wat een geweldig idee! Dat wordt heerlijk douchen, iedere dag opnieuw.

Zeker als je alleen een nieuwe douchekop in huis haalt, is dit een eenvoudige make-over. En geloof ons maar: de straal die uit je douche komt, bepaalt veel voor een gevoel van luxe. Een regendouche is een heel andere ervaring dan een simpele kraan!

Een regendouche is onmisbaar in een luxe badkamer

Luxe handdoeken

En waar droog je je vervolgens mee af? Een oude, stugge handdoek doet dan natuurlijk wel wat af aan de ervaring. Gun jezelf meteen dat beetje meer: haal luxe handdoeken in huis.

Kies bijvoorbeeld voor een lekker grote handdoek: dat voelt al snel anders aan dan een kleine variant. En verder is een zacht materiaal natuurlijk heel belangrijk. Waar je nog meer aan kunt denken? Een stijlvolle kleur! Dat ziet er meteen beeldschoon uit als de handdoeken op een stapeltje liggen.

Een lekkere geur

Bij een luxe ervaring doe je er goed aan om alle zintuigen te prikkelen. Dus ook de neus! Dat wordt toch al snel overgeslagen. Ja, als je onder de douche staat, gebruik je zeep die goed ruikt. Maar houd je hier ook tijdens andere momenten in de badkamer rekening mee?

Zet bijvoorbeeld geurstokjes in de ruimte: zo ruikt het er altijd lekker! Zo’n fijn gevoel als je ’s ochtends de badkamer binnenstapt – dat maakt van je dag meteen een goede dag. En eerlijk is eerlijk: het kost je nauwelijks moeite. Haal wat van die stokjes in huis, en genieten maar!

Zo maak je jouw badkamer luxe

Mooie verpakkingen

Ten slotte tippen we een manier om een luxe look aan de badkamer te geven. Want ook het oog wil wat! Zoals we al eerder noemden: prikkel alle zintuigen. Een manier om hiervoor te gaan, is door mooie verpakkingen te gebruiken.

Denk hierbij aan een zeeppompje, en het glas waar je de geurstokjes in plaatst. Maar ook de shampooflessen kunnen wel een make-over gebruiken: maar al te vaak vormen ze een minder mooi object in een badkamer. Denk na over de verpakkingen die je in huis haalt, of stop ze in een stijlvollere verpakking!


Reageer

Lees ook:

Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen? >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer >

Terug naar overzicht >>