arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo ga je voor een zachte look in het interieur
Zo ga je voor een zachte look in het interieur

Zo ga je voor een zachte look in het interieur

Je woning moet een ruimte zijn waar jij je prettig in voelt. Dat is immers wel zo fijn! Maak er echt jouw plek van. Wat hier aan bij kan dragen? Het kiezen voor een zachte look in het interieur! Zo ga je hier voor een rustgevende en veilige omgeving – alles wat jij nodig hebt om in thuis te komen na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Lees snel verder voor onze tips.

Kies voor pasteltinten

Kleuren spelen een grote rol in onze woningen: ze zorgen ervoor dat er een bepaalde stijl uitgestraald wordt. De tinten die passen bij een zachte look in het interieur? Pasteltinten! Deze zijn lieflijk en tegelijkertijd warm, en passen in werkelijk iedere woning.

Je kunt nog altijd je favoriete kleur kiezen: pasteltinten zijn er in allerlei soorten te vinden. Van pastelgeel tot pastelblauw, van pastelgroen tot pastelroze. Kies jouw favorieten uit – combineren is hierbij mogelijk. Als je deze pasteltinten een plekje geeft naast andere zachte tinten, is de boel compleet. Denk aan wit, grijs of bruin. Helemaal passend bij jouw zachte woning!

Pasteltinten in het interieur: een ware favoriet

Haal bloemen in huis

Zachtheid en vrolijkheid gaan grotendeels hand in hand in het interieur. Ze zorgen samen voor eenzelfde effect – en dat is precies wat jij nodig hebt. Welk accessoire hier perfect bij helpt? De bloem! Zorg er het liefst voor dat je altijd een verse bos in huis hebt staan.

De bloemen mogen hierbij best een opvallende plek krijgen. Zet ze neer op tafel of op een kast – liefst altijd in het zicht. Ze toveren keer op keer weer een glimlach op je gezicht! En dat maakt het leven in jouw woning een feestje. Om welke bloemen het gaat? Dat laten we aan jou over. Maar je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij de pasteltinten te blijven waar we het zojuist al over hadden. Ook de geur is iets om over na te denken: dat doet veel voor jouw mood.

Pro tip: zorg dat je altijd verse bloemen in huis hebt

Kies voor zachte materialen

Wil je het idee van het zachte interieur letterlijk in je huis vertalen? Dat is zeker een optie! Kies voor zachte materialen in je woning – dat sluit uitstekend aan bij de lieflijke look. Zeker als je deze stoffen in huis haalt in een pasteltint, zoals hierboven werd besproken. Een plus een is twee!

Om welke stoffen we het hebben? Er is van alles te bedenken. Ga voor zachte, lange gordijnen: van het plafond tot aan de grond. Dat ziet er zo sierlijk uit! Ook de meubels kunnen een zachte look hebben. Zo zijn we dol op de velvet bank of fauteuil – wat zit dat heerlijk! Maar ook de accessoires kun je een dergelijke look geven: de kussens op de bank of het dekbed in de slaapkamer. Genoeg opties dus!

Zo ga je voor een zachte look in het interieur

Denk na over de juiste vormen

De vormen van de items in onze woningen: we vergeten maar al te snel om hier grondig over na te denken. En dat is zonde! De vormen doen juist veel voor de look in huis – al is het onbewust.

Dé vorm die goed past bij een zachte omgeving in huis: een ronde vorm! Deze kun je dan ook op verschillende manieren terug laten komen in huis. Ga bijvoorbeeld voor een ronde spiegel, ronde lampen en ronde plantenpotten. Alle beetjes helpen!

Denk na over vormen voor de juiste uitstraling in je interieur

Reageer

Lees ook:

Planten in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
Manieren om souvenirs een plek te geven in huis >
Zo zorg je voor een persoonlijke look in je thuiskantoor >
Opbergen in de keuken: essentiële tips >
De bohemian babykamer: tips en inspiratie >
Een kleur op de vloer: de mooiste voorbeelden >
Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken >
Sporten in huis: zo pak je dit aan in je interieur >
Planten in de badkamer? Prachtig! >
Koper in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Inspiratie voor originele lampenvoeten >
5 tips bij het kopen van de juiste stofzuiger >
Ontdek de beste vintage accessoires om in huis te halen >
Zwart in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Deze elementen mogen niet ontbreken in een landelijke keuken >

Terug naar overzicht >>