arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo ga je voor een gevoel van luxe in de tuin

Zo ga je voor een gevoel van luxe in de tuin

In je woning is het best eenvoudig om voor een leuke inrichting te kiezen, maar in de tuin kan het soms al wat ingewikkelder lijken. En het is zonde als er dan niets van terecht komt! Een tip? Denk na over de inrichting die je in je tuin wenst. Zo zijn we dol op een gevoel van luxe in de tuin. Hoe ga je voor een luxe tuin? Lees onze tips en leer!

Een comfortabele zithoek

Allereerst speelt de zithoek een grote rol bij tuinluxe. Daar breng je immers toch de meeste tijd door als je in de tuin bent. Waar we in een boel tuinen een simpele picknicktafel terug zien komen, kun je het juist ook helemaal anders aanpakken. En dat zorgt al gauw voor een exclusieve tuin!

Ga bijvoorbeeld voor een robuuste tafel in de tuin, met daarbij comfortabele zitstoelen. Het onderhoud is hierbij van belang – anders ziet die tafel er toch al gauw weer slordig uit. En denk ook na over de kussens die je er neerlegt op de stoelen: ga voor een stijlvolle look, bijvoorbeeld met een mooie diepe kleur.

Zo ga je voor een gevoel van luxe in de tuin

Laat de planten een rol spelen

Of het je nu gaat om een luxe achtertuin of een luxe voortuin: laat de planten een rol spelen. Haal grootse planten naar je tuin toe: dat geeft zeker een mooie uitstraling. Want waar bijvoorbeeld lage struiken in de tuin maar wat simpel overkomen, pak je dat met hoge planten echt anders aan.

Zo zie je dus maar: het verschil zit ‘m in relatief kleine veranderingen. Als je al durft te kiezen voor een net wat andere aanpak, ziet het er snel prachtig uit. Bij hoge planten en gewassen heb je al snel het idee dat je een soort bos creëert – een afzonderlijke plek, waarin het goed vertoeven is.

Een plek om te liggen

Naast de zithoek in de tuin, is het ook prettig om er lekker te kunnen loungen. Ook daarvoor zijn luxe tuinmeubelen te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een luxe ligstoel in de tuin – eentje die je op allerlei standen kunt zetten, en die stevig van ontwerp is.

Dat is wel wat anders dan een simpel strandbedje – geloof ons maar, die komen we ook vaak genoeg tegen in de tuin. Het werkt natuurlijk prima, maar als je net een stapje verder gaat, geniet je toch wel een stuk meer van je tuin. Gun jezelf die verwennerij: haal exclusieve tuinmeubelen in huis!

Pak uit met kwaliteit in je tuin

Ultieme luxe? Een jacuzzi!

Ten slotte een inkoppertje… Want als je voor luxe in de tuin gaat, denk je waarschijnlijk ook al snel aan een jacuzzi. Of een zwembad! En hoewel het heerlijk is om daarover te dromen, kan het misschien zelfs wel werkelijkheid worden. Als je bijvoorbeeld goed de aanbiedingen in de gaten houdt, kan er zomaar wat moois tussen zitten.

En bedenk ook maar: als het je heel gelukkig zou maken, en je veel tijd in je tuin doorbrengt – zou je jezelf er dan misschien niet eens op moeten trakteren?


Reageer

Lees ook:

Duurzaam het regenwater beheren >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Een strakke én warme tuin met kunstgras >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
5x dingen die jouw tuin ongetwijfeld gezelliger maken >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Moestuin beginnen? Dit zijn de 5 belangrijkste tips en tricks! >

Terug naar overzicht >>