arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Waarom de poef een must-have is in huis
Ga voor een poef in huis: stijlvol en gezellig!

Waarom de poef een must-have is in huis

Banken en stoelen: in vrijwel iedere woning komen ze wel voor. Maar heb je er weleens over nagedacht om meerdere varianten van meubelstukken om op te zitten in huis te halen? Zo is de poef een absolute favoriet als je het aan ons vraagt. In deze blog leggen we uit waarom de poef een must-have is in huis!

Een afwisselende zithouding

We beginnen met een voordeel dat te maken heeft met de gezondheid: de poef zorgt voor afwisseling van de zithouding. En laat dat nu eens heel goed voor je zijn! Net zoals je er ook goed aan doet om af te wisselen met het paar schoenen dat je draagt, is het ook verstandig om van tijd tot tijd eens anders te zitten.

Een belangrijk lichamelijk voordeel, dus! Maar naast dat dit goed is voor de gezondheid, kan het bijvoorbeeld ook de creativiteit bevorderen. Ideaal als je thuis aan het werk bent en even niet meer verder komt. Gun jezelf die afwisseling!

Ga voor een speelse toevoeging aan het interieur

Uiteraard zijn er ook voordelen voor het interieur als het gaat om de poef. Zo vormt de poef naar ons idee een speelse toevoeging aan je woning. Het maakt de look in je zithoek namelijk echt anders! Waar stoelen en banken al snel strak en groots overkomen, breekt de poef dit idee.

Het gaat immers om een klein item, dat een gezellige uitstraling kent. Dat is precies wat je nodig hebt in huis om de zithoek knusser te maken! Zeker als je gaat voor een poef in een opvallende kleur – denk aan groen, geel of roze – springt dit speelse idee eruit. Die poef mag gezien worden!

Waarom de poef een must-have is in huis

Breng meer leven in de zithoek

Naast dat de zithoek in de woonkamer er gezelliger uit komt te zien met een poef, zorg je ook nog eens voor meer leven in de brouwerij. Een poef zorgt namelijk voor een dynamischere opstelling van je gezin in de hoek. Waar iedereen eerst maar moest proppen op de bank, is er nu op eenvoudige wijze meer ruimte gecreëerd. Simpeler en sneller kan het bijna niet!

Met die nieuwe loungeplek kan er gehangen worden in de zithoek op meerdere hoogteniveaus. Dit is zeker voor de kids ideaal: zo hoeven ze niet iedere keer maar weer op zo’n hoge bank te klimmen. Een heerlijke toevoeging, zo’n poef.

Multifunctioneel: een handige voetsteun

De poef is een multifunctioneel item in huis. Hoewel je ‘m natuurlijk kunt gebruiken om erop te zitten, is er meer mogelijk. Gebruik de poef ook als voetsteun! De perfecte manier om echt te kunnen ontspannen: als je ook de voeten goed neer kunt leggen.

Naast de handige voetsteun is er nog meer te bedenken waar zo’n poef goed voor is. Zo kan de poef ook een extra bijzettafel vormen: je legt er met gemak de afstandsbediening of een boekje op neer. Waar je die poef ook voor gebruikt: je zult al snel merken dat het een onmisbaar item in huis is.


Reageer

Lees ook:

De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden >
De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee >
Velvet in huis: voorbeelden en inspiratie >
Grote ramen in huis: plaatjes kijken >
Goud in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Minimaliseren in huis: zo pak je dit aan >
Deze essentials mogen niet ontbreken in de zithoek >
Dit zijn de voordelen van spullen durven weggooien in je interieur >
Rustiek wonen: stoer en sfeervol >
Tips voor het inrichten van een chalet >
Roze en wit in de slaapkamer: een prachtige kleurencombinatie >
De zithoek op de grond: ontdek de voordelen >
Schoenen opbergen in huis: zo doe je dat! >
Roze in de slaapkamer: dat wordt heerlijk slapen >
Een mix van stoelen aan de eettafel: voorbeelden en inspiratie >

Terug naar overzicht >>