arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Tips voor tijdloze kerstversiering
Tips voor tijdloze kerstversiering

Tips voor tijdloze kerstversiering

Nog druk in de weer met de laatste kerstversieringen? Daar helpen we je natuurlijk graag bij! In deze blog lees je alles over tijdloze kerstversiering. Want het is toch wel een gedoe dat je ieder jaar weer wat nieuws in huis moet halen. Geen zin in? Pak het dan op deze manier aan! Duurzaam is het ook nog eens, en het scheelt flink in de portemonnee.

Items uit de natuur zijn altijd goed

Wat nooit uit de mode raakt? Items uit de natuur in huis! Ook tijdens de feestdagen vormt dit een warme toevoeging aan je interieur: een boel kerst items zijn hierop gebaseerd. Denk bijvoorbeeld aan de krans gemaakt van dennentakken. Een ware tijdloze klassieker!

Maar er is meer te bedenken. Zo zijn er ook kleinere spulletjes uit de natuur die goed bij kerst passen, en waarvan je er een aantal heus een paar jaar kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan dennentakken, gedroogde sinaasappel-partjes en takken met rode bessen. Ieder jaar opnieuw prachtig!

Tips voor tijdloze kerstversiering

Gebruik één kleur, het liefst een neutrale

Goud, zilver, groen, rood, paars: om zomaar eens een greep te doen uit de kleuren die met kerst vaak worden ingezet in huis. Dat kan natuurlijk heel mooi zijn, maar het is ook al snel te veel. Tel daar nog eens bij op dat een kleur na verloop van tijd vaak uit de mode raakt, waardoor je een deel van je kerstversiering al snel niet meer wilt gebruiken. Zonde!

Je kunt daarom maar beter gaan voor één kleur, die een neutrale look heeft. Daarmee weet je namelijk zeker dat dit het volgende jaar ook nog altijd mooi is om naar te kijken. Kies dus voor de weg van zekerheid als je wilt gaan voor tijdloze kerstversiering! Zo leent zilver zich hier beter voor dan goud: dit ziet er een stuk subtieler uit. En laat felle kleuren achterwege, maar ga bijvoorbeeld liever voor crème of grijs.

Kies een kleur voor kerst, bijvoorbeeld zilver

Versier je huis met niet-kerstgerelateerde items

Kerstmannen, rendieren of zuurstokken: we zien bij kerstdecoratie vaak looks terug komen die alleen passen bij de feestdagen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Maar je kunt ook proberen om het tijdsbestek wat breder te trekken. Zo is er een boel decoratie te vinden die niet volledig kerstgerelateerd is, maar bij de hele winter past. Ook nog in de maanden januari en februari!

Ga in plaats van bovenstaande voorbeelden juist liever voor bijvoorbeeld sneeuwvlokken of sterren. Dat ziet er al meteen een stuk neutraler uit. Het doet gewoon denken aan winter; niet per se aan kerst. Of laat dit soort symbolen volledig achterwege. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarsen of sfeervolle bekers? Dat past prima bij kerst, maar ook bij de maanden die volgen!

Tips voor tijdloze kerstversiering

Pas op met trends

De laatste tip klinkt je misschien eenvoudig in de oren, maar probeer hier toch echt bewuster mee bezig te zijn: pas op met trends, als je wilt gaan voor tijdloze kerstversiering. Ieder jaar zijn er weer bepaalde kerst looks die het volgende jaar niet halen. Hoe leuk het er misschien ook uit ziet op het eerste gezicht, je kunt er met de tijdloze wens maar beter niet intrappen.

Houd je hoofd er gewoon bij dat je blijft bij je versiering die ieder jaar weer van pas komt. Dat ziet er namelijk net zo mooi uit! Ook ga je zo volledig voor je eigen stijl: jij laat je niet zo makkelijk verleiden. En dat betekent dat je pas echt kunt genieten van je mooie kerstdecoratie in huis!

Houd de kerstversiering stijlvol en basic


Reageer

Lees ook:

Badkamermeubel en badkamerspiegel: blikvangers in jouw badkamer >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
De leukste fotowand ideeën >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen! >
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >

Terug naar overzicht >>