arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed

Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed

We slapen er allemaal onder: beddengoed! Maar toch kiezen we bij beddengoed kopen maar al te vaak voor saaie varianten. Is dat eigenlijk niet jammer? Maak er juist een feestje van als je nieuw beddengoed uitkiest! In deze blog geven we tips: zo kies je voor uniek beddengoed.

Verschillende kleuren

Een kleur die we maar al te vaak tegenkomen op het bed? Wit! Prima natuurlijk, maar echt vernieuwend is het niet. Durf juist lekker uit te pakken met een kleur – dat staat een stuk vrolijker. En daarbij hebben we het niet alleen over het dekbedovertrek: juist ook bijvoorbeeld het hoeslaken kun je in een kleur kopen. Maak er een mooi geheel van!

Ga hierbij ook voor meerdere kleuren: het hoeft niet bij een tint te blijven. Haal bijvoorbeeld meerdere kussens in huis en geeft ze allemaal een eigen kussensloop, in een unieke kleur. Wat een kleur en uitstraling! Dan wordt het toch een feest om je bed in te duiken. Pak uit met meerdere tinten!

Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed

Stem kleuren af

Het beddengoed in kleur: dat vinden we een fantastisch idee. Zoals we hierboven dus al bespraken! Maar let daarbij ook een beetje op de andere kleuren die al in de slaapkamer te vinden zijn. Zorg dat je de boel goed afstemt! Ook dat speelt een belangrijke rol voor de uiteindelijke look van de ruimte.

Ga bijvoorbeeld voor eenzelfde kleur of tint in de gordijnen als op je nieuwe dekbedovertrek. Zo zie je meteen dat je er echt over hebt nagedacht – en dat geeft een beeldschone look. We mogen best ons wat beter ons best doen om de slaapkamer aan te kleren. En kleur heeft daar een belangrijke bijdrage bij! Tegelijkertijd zorg je voor meer rust en overzicht in de ruimte als je de kleuren op elkaar aan laat sluiten – het voorkomt dat de kamer rommelig oogt.

Ga voor een print

Naast kleuren kun je natuurlijk ook gaan voor prints op het bed! Dat ziet er pas gezellig uit. Durf hiermee best een beetje uit te pakken – we gaan weg van het idee van saai beddengoed, zoals we al eerder noemden. Het mag lekker opvallen!

Prints zijn er in allerlei soorten en maten te vinden – ga dus op zoek en zoek iets uit dat jij echt mooi vindt staan. Van realistische prints tot abstracte patronen, van prints met kleine details tot prints met grote vormen. Het is er allemaal te vinden. Je kunt het zo druk of juist minimalistisch in huis halen als je zelf wilt. En dat is er nu juist zo leuk aan!

Lekker opvallend: beddengoed met een print!

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >

Terug naar overzicht >>