arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

We wonen vandaag de dag steeds kleiner. Dus er bestaat zeker een kans dat jij ook een kleine woning hebt, met vaak met name een kleine slaapkamer. Inspiratie nodig voor het inrichten van een kleine slaapkamer? Lees dan verder: dat is precies waar we het over gaan hebben in deze blog!

Het bed

We beginnen deze blog over de inrichting van een kleine slaapkamer bij het belangrijkste item in de slaapkamer: het bed. Hierbij willen we je de volgende tip meegeven bij het kleine slaapkamer inrichten: ga niet voor een te groot, maar ook niet voor een te klein bed.

Een goede nachtrust is immers van groot belang, dus als je een te klein bed in huis neemt, doe je daar niet verstandig aan. Het ziet er misschien wat gek uit, een ruim bed in een kleine slaapkamer, maar neem dat maar voor lief.

Het nachtkastje

Waar je vervolgens wel ruimte mee kunt besparen bij het kleine slaapkamer praktisch inrichten? Het nachtkastje! Dit meubelstuk is immers niet per se nodig in de slaapkamer: je kunt een nachtkastje best achterwege laten. Zeker als dat betekent dat je een beter bed in huis kunt halen.

Of ga voor één nachtkastje, aan een zijde van het bed. Zo kun je er nog altijd wat spulletjes kwijt, maar bespaar je toch flink wat ruimte. Een eenvoudige oplossing!

Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

De kledingkast

Hoe ga je in een kleine slaapkamer om met de kledingkast? Zeker voor de grote kledingverzamelaars onder ons lijkt dat soms een lastig punt. Het is namelijk echt zaak om een kleine kast in huis te halen – zeker als het anders simpelweg niet past. Een ander idee? Zet de kast in een andere ruimte in je woning, of maak een verdeling. Een deel plaats je in je slaapkamer, een deel in een andere ruimte zoals de zolder.

Gaat het om een kleine slaapkamer met een schuin dak? Dat maakt het nog ingewikkelder natuurlijk. Maar gelukkig is er een oplossing voor de kleine slaapkamer met zo’n dak: laat een kast op maat maken. Het is een wat grotere investering, maar zo kun je er in ieder geval zoveel mogelijk kwijt.

Een kleine kledingkast in een kleine slaapkamer

Verdere aankleding in de ruimte

Hoewel het je misschien leuk lijkt om allerlei andere items in de slaapkamer te plaatsen, kun je dat maar beter laten in de kleine slaapkamer. Want het staat heus gezellig, zo’n stoel, dressoir of ander accessoire. Maar een krappe, volle ruimte maakt echt dat je het maar beter achterwege kunt laten.

Dat is ook onderdeel van een smalle slaapkamer inrichten: je moet keuzes maken. En hoewel dat vooraf misschien even moeilijk lijkt te zijn, beleef je zo uiteindelijk alleen maar meer plezier aan je slaapkamer. En je komt er ook nog eens beter tot rust als het niet propvol staat!


Reageer

Lees ook:

Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >

Terug naar overzicht >>