arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Tips om de zolder opgeruimd te houden
Minder rommel op zolder: zo doe je dat!

Tips om de zolder opgeruimd te houden

Het is de plek in huis waar we toch al gauw onze rommel plaatsen: de zolder. Hier komt immers niet zo vaak iemand, dus dat vormt een prima reden om hier de zooi neer te plaatsen. Hoewel deze gedachte in principe logisch is, doet het niet veel goeds voor je interieur. Je kunt de boel maar beter netjes houden in huis, ook op zolder! In deze blog geven we je essentiële tips.

Plaats alles in een kast

Spullen die zomaar ergens rondzwerven: het maakt je hoofd onrustig. Zorg er dan ook voor dat de spullen op zolder een plek in een kast krijgen. Dat betekent dat het belangrijk is dat er genoeg kastruimte is in de ruimte! Van open kasten tot gesloten kasten, van kleine kasten tot grote kasten en van hangkasten tot kasten met planken: kies wat je nodig hebt voor jouw spullen, en opruimen maar!

Hoewel je er natuurlijk voor kunt kiezen om alles wat in de kast ligt alsnog rommelig neer te gooien, kun je er beter voor gaan om ook in de kast de boel netjes op te stellen. Plaats spullen bijvoorbeeld in mandjes, of vouw of plaats waar mogelijk spullen op stapeltjes. Zo kun je voortaan snel vinden wat je nodig hebt in je opgeruimde zolder – dat is heus wat waard!

Gooi weg wat weg kan

Je hebt de ruimte op zolder, dus waarom zou je spullen weggooien zolang er boven nog plek over is? We snappen deze gedachte, maar het is toch beter om ‘m te laten varen. Zolder opruimen: waar beginnen? Daarbij hebben we een belangrijke tip. Probeer eens in de zoveel tijd een opruimsessie te houden, en gooi daarbij weg wat je niet langer nodig hebt. Of je nu wel of geen plek hebt om het nog langer te bewaren – dat speelt hierbij geen rol.

Hoe minder rommel je in huis hebt liggen, hoe meer rust je in huis hebt. Dit geldt ook voor een ruimte als de zolder, waar je misschien niet iedere dag te vinden bent. Je bent je er immers nog altijd bewust van dat je al die spullen daar hebt liggen! En hoe meer je het opruimen voor je uitschuift, hoe erger het wordt. Aan de slag!

Tips om de zolder opgeruimd te houden

Maak er iets gezelligs van

De laatste in de rij van zolder opruimen tips is misschien wel de leukste. Nu je de organisatorische klusjes hebt voltooid, kun je er iets gezelligs van maken op zolder. Grote kans dat er bijvoorbeeld meubelstukken staan die je in de woonkamer niet langer nodig hebt. Dan maak je er toch een fijn zithoekje van op zolder? Zo kun je er meteen even uitblazen na zo’n opruimsessie – en hebben die meubelstukken ook nog eens een doel.

Op deze manier maak je van de zolderruimte een plek die er toe doet in je woning. Het is niet langer een rommelhok, maar een verlengde van bijvoorbeeld de woonkamer. Zo heb je echt iets aan die tips om de zolder netjes te houden!


Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >

Terug naar overzicht >>