arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Strepen in huis: voorbeelden en inspiratie

Strepen in huis: voorbeelden en inspiratie

Vormen zorgen voor een levendige look in je interieur. Ze zijn speels, vrolijk en opvallend. En daar houden we van! In deze blog hebben we het over strepen in huis: je ziet verschillende voorbeelden voorbij komen.

Een vloerkleed met strepen

We beginnen bij een item dat momenteel een ware trend is: een vloerkleed met strepen! Dat maakt de boel echt gezellig in de woonkamer of slaapkamer. Kijk maar eens op onderstaand beeld: ziet dat er niet prachtig uit? Zeker als je bijvoorbeeld een basic bank of basic beddengoed hebt, vormt het een stijlvolle combinatie.

Het is daarbij van belang om de grootte en dikte van de strepen te bepalen. Ga je voor een subtiele streep of pak je juist liever uit met een grotere streep? Het is maar net welke rol je de streep in huis wilt laten spelen!

Een ware trend: een vloerkleed met strepen

Strepen in de slaapkamer

In de slaapkamer kun je strepen op verschillende manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een vloerkleed met strepen, waar we het in bovenstaande tip al over hadden. Maar het is ook een idee om voor strepen op het beddengoed te kiezen.

Nog meer ideeën? Op onderstaande foto komen strepen ook op subtiele wijze naar voren in het bedframe. Je kenmerkt ze op het eerste gezicht misschien niet als strepen – maar dit zijn ze zeker! Een mooie manier om met deze vorm te spelen in een ruimte.

Lekker opvallend: strepen in de slaapkamer

Gordijnen met een streep

Een andere unieke manier om een streep te verwerken in huis is door gordijnen met strepen in je woning te halen. We kennen de gordijnen in onze woningen maar al te vaak een saaie look toe: het zijn items met een simpele kleur, zonder verdere patronen. Maar dat kan juist anders!

Gordijnen met een streep kun je goed combineren met alle andere items in je woning. Zo zien ze er vrolijk uit bij een strak en minimalistisch interieur, maar passen ze ook goed bij een kleurrijk interieur. Daaruit blijkt dus maar: strepen gaan samen met een heleboel stijlen in huis! En dat is nu precies de reden dat we er zo dol op zijn – je raakt er niet op uitgekeken.

Strepen in huis: voorbeelden en inspiratie

Accessoires met strepen

Ten slotte tippen we een subtielere manier om de streep naar voren te laten komen in huis. Ga voor accessoires met strepen! Ook hierbij geldt weer: dit past eigenlijk in ieder interieur.

Daarbij kun je aan allerlei items denken. Zo zien we hieronder kussens met strepen. Maar je kunt ook denken aan bloempotten of vazen met strepen erop. Of ga voor serviesgoed met strepen!

Mooie accessoires: ga voor de streep

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >

Terug naar overzicht >>