arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Stippen in huis: voorbeelden en inspiratie
Stippen op de muur in de woonkamer: speels en uniek

Stippen in huis: voorbeelden en inspiratie

We worden er enorm vrolijk van: stippen! Op kleding, verwerkt in sieraden of natuurlijk in het interieur: stippen mogen wat ons betreft overal worden vertoond. Ook toe aan wat meer vrolijkheid in huis? Het zijn stippen die je hier als geen ander bij helpen! Dit patroon zorgt voor levendigheid, speelsheid en karakter. Lees dus snel verder!

Op de muur: uitpakken mag

Laten we het maar meteen groots aanpakken: durf uit te pakken met stippen op de muur. Wow! Dat is inderdaad even een behoorlijke metamorfose, zeker als de wanden in je woning nu een eenvoudige witte kleur kennen. En juist om die reden zou je dit eens moeten proberen. Zo maak je je woning al snel echt eigen!

Door goed na te denken over de stip die je op de muur gaat zetten, bepaal je hoe heftig het uiteindelijk wordt. Als je bijvoorbeeld werkt met grote stippen en een flink kleurcontrast, is er niemand die om de stippen heen kan. Prachtig! Maar pak je het liever wat subtieler aan? Werk dan met een subtiele print en kies bijvoorbeeld voor een lichte tint. Een wereld van verschil!

Stippen op de muur in de woonkamer: speels en uniek

Stippen achter het bed

Je vindt het misschien wat te veel om meteen je hele muur om te toveren tot een feest der stippen. Dan hebben we een ander leuk idee voor je, zoals te zien is op onderstaande foto. Ga voor een deel van de muur in stippen, bijvoorbeeld achter het bed! Dat geeft net dat beetje extra, op unieke wijze.

Een ruimte als de slaapkamer leent zich hier ook nog eens perfect voor: vaak is het maar wat lastig om hier persoonlijkheid aan toe te voegen. Met een simpele stip zorg je hierin al voor verandering! Hup, haal een stukje behang in huis – en genieten maar van je mini make-over.

Een make-over in de slaapkamer: kies voor stippen!

Met een centrale rol in kunstwerken

Wie het liever wat luxueuzer aanpakt met het verwerken van stippen in het interieur, doet er bijvoorbeeld goed aan om stippen terug te laten komen in de kunst in het huis. Ga bijvoorbeeld voor een schilderij met stippen: daar zijn er een heleboel van te vinden. Een grote lijst maakt dat de boel er hartstikke chique uitziet.

Tegelijkertijd zorgen stippen in alle gevallen voor een gevoel van speelsheid – en dat is nu juist zo’n sterk contrast. Perfect dus als je graag kunst in huis wilt halen, maar de boel niet te streng over wilt laten komen. Multifunctioneel, die stippen! En enorm bepalend voor de uitstraling in je woning.

Stippen in huis: voorbeelden en inspiratie

De kleinste details met stippen

We sluiten de blog af met het verwerken van stippen in het interieur op minimalistische wijze. Kies accessoires uit waar je stippen op kwijt kunt! Dat valt wat minder snel op, maar zorgt nog altijd voor gezelligheid in huis.

Van kussens tot bloempotten, van plaids op de bank tot mokken: er is een heleboel te vinden met een stippenprint. Ook hierbij geldt weer dat je maar beter goed kunt nadenken over de grootte van de stip en de kleur waar je voor kiest. Stippen in huis: het is een waar plezier!

Accessoires in de keuken met stippen


Reageer

Lees ook:

Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
10 x must-have items voor iedere keuken! >

Terug naar overzicht >>