arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Slapen onder een sterrenhemel: het heelal-thema in de slaapkamer

Slapen onder een sterrenhemel: het heelal-thema in de slaapkamer

Ben je toe aan wat meer sfeer in de slaapkamer? Het is al snel een wat saaie ruimte in huis. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de woonkamer, voegen we aan de slaapkamer veel minder karakter toe. Door een thema te kiezen voor de ruimte, breng je hier verandering in! Zo hebben we het vandaag over het heelal-thema in de slaapkamer: kijk mee.

Sterren aan de muur

We beginnen het idee bij de muur: ga op zoek naar sterren om aan de muur te hangen! Dat ziet er gezellig uit – en tegelijkertijd lijkt het daarmee net alsof je iedere nacht weer op reis gaat naar het heelal. Een leuk effect!

Om welke sterren het gaat? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Zo zijn ze er te vinden in bijvoorbeeld hout, maar net zo goed in metaal. Ook de kleur is van belang: ga je voor sterren in een gele kleur, of juist liever in grijs, blauw of roze? Om maar wat voorbeelden te noemen. En naast sterren die je ophangt, kun je ook gaan voor behang met een sterrenpatroon. Laat je creativiteit de vrije loop.

Een mooi detail in de slaapkamer: sterren op de muur!

Lampen in de vorm van een ster of maan

Niet alleen decoratie aan de muur is er te vinden in de vorm van bijvoorbeeld sterren, dit geldt ook voor lampen! Al vaker zien we lampen met dit soort vormen terug in de kinderkamer – maar wat ons betreft past het net zo goed in alle slaapkamers. Het zorgt voor een feestelijk geheel!

Een trendy idee is om een neonlamp in huis te halen: deze zijn er te vinden in allerlei vormen. Blijf hierbij in het heelal-thema door te kiezen voor een ster, maan of planeet! Of ga voor een combinatie van meerdere lampen aan de muur – ook dat is natuurlijk zeker een optie.

Kussens in de vorm van een ster

Wil je slapen tussen de sterren? Haal dan een kussen in de vorm van een ster in huis! Als je op onderstaand beeld kijkt, snap je meteen waar we het over hebben. Ziet dat er niet prachtig uit? Echt weer eens iets anders dan de basic kussens die we normaal gezien op het bed hebben liggen.

Daar mag je dus best mee uitpakken! En het voordeel dat erbij komt kijken? Dit accessoire is niet alleen mooi, maar dus ook nog eens hartstikke praktisch. Kussens heb je namelijk toch nodig in de slaapkamer – dan kun je maar beter meteen mooie varianten in huis halen.

Slapen onder een sterrenhemel: het heelal-thema in de slaapkamer

De kleuren bepalen de sfeer

Ten slotte benoemen we nog even: de kleuren bepalen de sfeer! En als het gaat om een heelal-thema, denken we al snel aan donkere, sferische kleuren. Durf dus heus te gaan voor zwart in de slaapkamer!

Hoewel dit misschien niet de eerste kleur is waar je voor zou gaan in een ruimte, kan het juist stijlvol en gezellig ogen. En daarnaast sluit het natuurlijk perfect aan op dit thema – net als diepblauw overigens!


Reageer

Lees ook:

Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >
Roze en geel in het interieur combineren >
Een kleine tuin inrichten: tips en tricks >
Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer >
Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >
5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer >
Met deze tips ga je voor een opgeruimde babykamer >

Terug naar overzicht >>