arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Roze en wit in de slaapkamer: een prachtige kleurencombinatie
Uitpakken maar: roze details in de slaapkamer

Roze en wit in de slaapkamer: een prachtige kleurencombinatie

Ben je op zoek naar een nieuwe kleur in de slaapkamer? In deze blog lichten we een subtiele en tegelijkertijd prachtige kleurencombinatie uit: roze en wit in de slaapkamer! Zo houd je de basis nog altijd rustig, en is er tegelijkertijd een vrolijke kleur in de ruimte te vinden. De ideale middenweg, dus! Lees verder voor verschillende voorbeelden.

Overwegend wit met een beetje roze

Als je de look in de slaapkamer overwegend wit wilt houden, kun je ervoor kiezen om roze een bijrol te laten spelen. Dit is dan ook de meest eenvoudige make-over voor de slaapkamer wat betreft de nieuwe kleuren. Dit zie je bijvoorbeeld op het beeld hieronder. De grote oppervlaktes, zoals de muur en de vloer, hebben een witte kleur; de details, zoals een deel van het beddengoed, zijn roze. Niet te gek, maar wel heel gezellig.

Dit idee is dan ook toepasbaar in werkelijk iedere slaapkamer! Hiermee wordt de look namelijk nooit te bont – ideaal als je graag gaat voor een basic uitstraling. Heel begrijpelijk in de slaapkamer: hier kom je immers wel graag tot rust.

Roze en wit in de slaapkamer: een prachtige kleurencombinatie

Alle details in het roze

Een ander idee, waarbij roze een net wat grotere rol speelt, is om alle accessoires in de slaapkamer roze te houden. Zo ga je voor een evenwichtigere balans in de roze kamer en witte kamer! Opnieuw kun je bijvoorbeeld de muur een witte kleur geven, maar het verschil is dat je meer items in een roze tint terug laat komen.

Denk aan het beddengoed, het nachtkastje, de items op het nachtkastje, de lamp aan de muur, enzovoorts. Roze, roze en nog eens roze! Verschillende tinten roze mag je hierbij door elkaar gebruiken: dat maakt de look lekker speels. Uitpakken maar, dus – van oudroze tot felroze!

Uitpakken maar: roze details in de slaapkamer

Andersom denken

Waar je misschien al snel het idee hebt om de grote oppervlakten in de slaapkamer de witte kleur te geven, en de andere items een roze look, kun je juist ook andersom denken! Ga in dit geval voor roze op de grote oppervlaktes – de muur, vloer en gordijnen, bijvoorbeeld.

De details geef je in dit geval een witte kleur: wit speelt de bijrol! Hiermee ga je voor een kleurrijker gevoel in de slaapkamer – het is dus maar net waar je naar op zoek bent in de ruimte. Waar je ook voor gaat, door de opvallende kleur roze te combineren met de rustgevende kleur wit, blijft de look altijd in balans. Op zoek naar nog een extra kleur? Gebruik daarvoor onze laatste tip: combineer grijs, wit én roze in de slaapkamer!

Roze op de muur in de slaapkamer: durf voor deze kleur te kiezen


Reageer

Lees ook:

De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden >
De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee >
Velvet in huis: voorbeelden en inspiratie >
Je balkon gezellig aankleden: 5 tips >
Traplift, plateaulift of huislift; welke lift past bij jou? >
Grote ramen in huis: plaatjes kijken >
Goud in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Minimaliseren in huis: zo pak je dit aan >
Zo kies jij de juiste vorm van raamdecoratie >
Deze essentials mogen niet ontbreken in de zithoek >
Tips voor het vinden van de ideale kast >
Buitenkozijnen schilderen? Deze spullen heb je nodig >
Dit zijn de voordelen van spullen durven weggooien in je interieur >
7 veranderingen in de slaapkamer bij slaapproblemen >
Een nieuw matras aanschaffen: hier moet je op letten >

Terug naar overzicht >>