arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Pasteltinten in huis: bekijk voorbeelden en inspiratie
Nieuwe accessoires? Ga voor pasteltinten

Pasteltinten in huis: bekijk voorbeelden en inspiratie

Kleur in huis: we houden ons er allemaal wel mee bezig. En dat kan soms nog behoorlijk lastig zijn ook! Want hoe bepaal je nu eigenlijk voor welke kleuren je wilt gaan in je woning? In deze blog lichten we pasteltinten uit: zacht, stijlvol en toch nog altijd warm. Een topcombinatie, als je het aan ons vraagt! Lees dus snel verder.

Stoelen of andere meubelstukken in pasteltinten

We beginnen bij de meubelstukken die er heel goed uit gaan zien in pasteltinten! Uitpakken mag best – dus kies eens voor meer kleur in huis, op bijvoorbeeld je bank of stoelen. Dat zorgt echt voor een totaal andere look in je woning! Een mix aan verschillende pasteltinten is ook goed mogelijk: zo ga je voor een nog groter speels effect.

Voor welke pasteltinten je dan precies gaat, dat is natuurlijk aan jou. We vinden ze vrijwel allemaal mooi: pastelgroen, -blauw, -roze, -geel of -paars, om maar wat te noemen. Denk er bijvoorbeeld over na wat het dichtst aansluit op jouw lievelingskleur, of wat goed past bij de andere kleuren die al in je huis te vinden zijn.

Meubelstukken in pasteltinten: stijlvol en warm

De muur in een pasteltint

Wit, donkerblauw of grijs: tinten waarin we de muur het vaakst voorbij zien komen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar als je eens toe bent aan iets nieuws, kun je zeker voor pastel gaan! Dit brengt vrolijkheid en frisheid naar je woning toe – iets wat alle huizen natuurlijk wel kunnen gebruiken. Zo heb je iedere dag weer een lentegevoel in huis: heerlijk!

Wie graag met de trends meegaat, kiest nu voor pastelroze op de muur. Deze kleur is helemaal in trek! Maar ook andere tinten zijn natuurlijk een optie: het is maar net wat jouw favoriet is. Een ding is in ieder geval zeker: het brengt een veel rustigere uitstraling met zich mee dan wanneer je voor een felle kleur kiest, en toch is de look nog altijd enorm gezellig.

Ga voor een pasteltint op de muur

Ga voor een pastelkleur op de vloer

Naast de muur in een pastelkleur, kun je hier natuurlijk ook voor kiezen op de vloer! Het idee is een beetje hetzelfde: in beide gevallen ga je voor een groot oppervlakte in een zachte en toch kleurrijke tint. Dat wordt dus hoe dan ook gezien: precies waar we voor willen gaan!

Vind je het hele oppervlakte in een pasteltint wat te veel van het goede? Ga dan bijvoorbeeld voor een tapijt in pastel – subtieler en misschien zelfs nog wat warmer. Kijk maar eens naar het voorbeeld hieronder: dit wil je toch gewoon meteen in huis halen?

Pasteltinten in huis: bekijk voorbeelden en inspiratie

Accessoires mogen niet ontbreken

We sluiten af met accessoires in pasteltinten: toch wel de meest eenvoudige manier om deze kleur in je interieur te verwezenlijken. En geloof ons maar – er zijn een heleboel accessoires in deze tint te vinden.

Kussens op de bank, plaids om onder te kruipen, kaarsenhouders voor de sfeer of plantenpotten voor groen: het is er allemaal te vinden in een pastelkleur. Ook hier geldt weer dat je er goed aan doet om te combineren: zet gerust pastelgroen, -blauw of -geel naast elkaar. Dat wordt een prachtig plaatje in huis!

Nieuwe accessoires? Ga voor pasteltinten


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>