arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm
Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm

Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm

We zijn er dol op: een zachte kleur in de keuken. Dit is namelijk rustgevend, tijdloos en tegelijkertijd karakteristiek. Een ideale combinatie, als je het aan ons vraagt! In deze blog lichten we verschillende voorbeelden uit van pastel in de keuken. Kijk mee!

Favoriete pastelkleur: groen!

Onze favoriete pastelkleur voor de keuken? Dat is groen! Hiermee ga je namelijk, met name onbewust, voor een gezonde uitstraling in de keuken: groen is de kleur van de natuur, van verschillende groenten en van versheid. En dat past natuurlijk uitstekend bij deze ruimte! Op het beeld hieronder is flink uitgepakt: alle keukenkasten hebben een groene kleur gekregen. Durf jij een idee als dit ook aan?

Naast vers en fris, is groen een rustgevende tint, die past in eigenlijk ieder interieur. Dat maakt bijvoorbeeld dat de pastel keuken ook goed past als je een open keuken hebt: het is een plezier voor het oog om hier vanuit de woonkamer naar te kunnen kijken. Uitpakken dus maar, met een flink oppervlakte aan pastelkleuren in de keuken! Zo zien we het graag.

Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm

De koelkast in een pasteltint

Bij een pastel keuken moeten we meteen denken aan de koelkast in een pasteltint: je kent ‘m wel, zo’n grote koelkast. De typisch Amerikaanse stijl – echt wel wat anders dan die saaie, witkleurige koelkasten die we hier meestal in de huizen hebben staan. Dit item vormt een ware eyecatcher in je interieur!

Het is misschien een werkje om er een te bemachtigen, maar vervolgens kun je er jarenlang van genieten. Welke kleur kies jij? Denk bijvoorbeeld aan groen, maar ook geel, roze, blauw of oranje zijn opties – zolang die pasteltint maar aanwezig blijft. Juist daarmee ga je namelijk voor een lieflijk randje: dat is wat pastel zo’n smaakvolle toevoeging maakt aan de keuken!

Pak uit met de koelkast in een kleur

De details in pastelkleuren

We sluiten de blog af met de meest subtiele wijze om pastel in de keuken te verwerken: met pastel keuken accessoires! Hiervan zijn er een heleboel te vinden – je kunt het dan ook helemaal laten aansluiten op jouw smaak en wensen. Zo zien we hieronder emaillen kannen en bekers in een pasteltint, maar er is meer te bedenken.

Ga bijvoorbeeld voor servies van pastel: ook dat ziet er beeldschoon uit. Pastel serviesgoed geeft een zachte uitstraling op tafel – bijvoorbeeld prachtig in combinatie met een donkere, houten tafel. Maar naast accessoires die je op tafel gebruikt, kun je ook denken aan de klok, handvaten van kasten of muurstickers van pastel in de keuken. Er is een boel mogelijk!

Pastel details in de keuken: stijlvol en rustgevend


Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Geniet van luxe met een exclusieve keuken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >

Terug naar overzicht >>