arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm
Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm

Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm

We zijn er dol op: een zachte kleur in de keuken. Dit is namelijk rustgevend, tijdloos en tegelijkertijd karakteristiek. Een ideale combinatie, als je het aan ons vraagt! In deze blog lichten we verschillende voorbeelden uit van pastel in de keuken. Kijk mee!

Favoriete pastelkleur: groen!

Onze favoriete pastelkleur voor de keuken? Dat is groen! Hiermee ga je namelijk, met name onbewust, voor een gezonde uitstraling in de keuken: groen is de kleur van de natuur, van verschillende groenten en van versheid. En dat past natuurlijk uitstekend bij deze ruimte! Op het beeld hieronder is flink uitgepakt: alle keukenkasten hebben een groene kleur gekregen. Durf jij een idee als dit ook aan?

Naast vers en fris, is groen een rustgevende tint, die past in eigenlijk ieder interieur. Dat maakt bijvoorbeeld dat de pastel keuken ook goed past als je een open keuken hebt: het is een plezier voor het oog om hier vanuit de woonkamer naar te kunnen kijken. Uitpakken dus maar, met een flink oppervlakte aan pastelkleuren in de keuken! Zo zien we het graag.

Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm

De koelkast in een pasteltint

Bij een pastel keuken moeten we meteen denken aan de koelkast in een pasteltint: je kent ‘m wel, zo’n grote koelkast. De typisch Amerikaanse stijl – echt wel wat anders dan die saaie, witkleurige koelkasten die we hier meestal in de huizen hebben staan. Dit item vormt een ware eyecatcher in je interieur!

Het is misschien een werkje om er een te bemachtigen, maar vervolgens kun je er jarenlang van genieten. Welke kleur kies jij? Denk bijvoorbeeld aan groen, maar ook geel, roze, blauw of oranje zijn opties – zolang die pasteltint maar aanwezig blijft. Juist daarmee ga je namelijk voor een lieflijk randje: dat is wat pastel zo’n smaakvolle toevoeging maakt aan de keuken!

Pak uit met de koelkast in een kleur

De details in pastelkleuren

We sluiten de blog af met de meest subtiele wijze om pastel in de keuken te verwerken: met pastel keuken accessoires! Hiervan zijn er een heleboel te vinden – je kunt het dan ook helemaal laten aansluiten op jouw smaak en wensen. Zo zien we hieronder emaillen kannen en bekers in een pasteltint, maar er is meer te bedenken.

Ga bijvoorbeeld voor servies van pastel: ook dat ziet er beeldschoon uit. Pastel serviesgoed geeft een zachte uitstraling op tafel – bijvoorbeeld prachtig in combinatie met een donkere, houten tafel. Maar naast accessoires die je op tafel gebruikt, kun je ook denken aan de klok, handvaten van kasten of muurstickers van pastel in de keuken. Er is een boel mogelijk!

Pastel details in de keuken: stijlvol en rustgevend


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >

Terug naar overzicht >>