arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Opvallende tegels in de badkamer: de mooiste voorbeelden
Een unieke look: donkere tegels in de badkamer

Opvallende tegels in de badkamer: de mooiste voorbeelden

Ben je toe aan een nieuwe look voor de badkamer? Daar helpen we je natuurlijk maar al te graag bij! Vandaag lichten we bijzondere tegels voor in de badkamer uit: kleurrijk en opvallend. Dat is echt weer eens iets anders dan de witkleurige tegels die er nu waarschijnlijk te vinden zijn. Uitpakken maar!

Een gekleurde rand langs de wasbak

We beginnen met een look die subtiel is: het gaat slechts om een transformatie van een deel van de tegels in de ruimte. Als je wilt gaan voor een beetje meer leven in de badkamer, kies dan voor een gekleurde rand langs de wasbak! Dit pakt al snel enorm uit voor de look in de ruimte.

Welke kleur je hierbij kiest? Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Laat de kleur bijvoorbeeld mooi aansluiten bij de andere items in de ruimte. Of ga voor een pasteltint: dit is niet te extreem en past daardoor hoe dan ook bij de andere tegels in de badkamer.

Opvallende tegels in de badkamer: de mooiste voorbeelden

Tegels in een donkere tint

Ben je juist helemaal klaar met de witkleurige tegels in de ruimte en wil je gaan voor een volledig nieuwe look? Yes – dat horen we natuurlijk maar al te graag! Het is misschien een wat te heftig idee om de gehele badkamer om te toveren in een kleur. Maar gelukkig hebben we een ander idee voor je in petto.

Ga voor tegels in een donkere tint in de badkamer: donkergrijs, diepblauw of misschien zelfs zwart. Geloof ons maar: dat zorgt voor een totaal nieuwe look. Je herkent de ruimte vervolgens niet meer terug! En wat je ermee bereikt? Een warme, sfeervolle en echt unieke look.

Een unieke look: donkere tegels in de badkamer

Unieke details in de tegelmuur

Naast tegels in één kleur, kun je natuurlijk ook gaan voor een combinatie. Zeker als je kiest voor tegels die klein van formaat zijn, kan dit er beeldschoon uitzien. Combineer verschillende kleuren of tinten binnen een kleur met elkaar. Zo ga je voor een speels effect!

Je hebt hierbij verschillende opties. Zo kun je de kleuren steeds om en om afwisselen: voor een waar kleurrijk resultaat. Maar wat je ook kunt doen: een kleur als de basis houden en tussendoor andere tinten verwerken. Kijk maar eens op de afbeelding hieronder: subtiel en toch nog altijd opvallend. Het is de truc om hier de balans in te vinden!

Ga voor een bijzondere tegelmuur in de badkamer

Tegels in een lichte en kleurrijke tint

Ten slotte sluiten we toch af met het idee van kleurrijke tegels op een groter oppervlakte in de ruimte. Nog altijd hoef je niet de hele badkamer om te toveren tot een kleurrijk paradijs – er is ook een middenweg.

Ga hierbij voor bepaalde delen van de badkamer met een gekleurde tegelmuur. Een van de vier wanden bijvoorbeeld, of de ruimte achter het bad of de wasbak. Als je hierbij een lichte tint kiest, en dus niet een felle kleur, is er een heleboel mogelijk. Kies jouw favoriet – en genieten maar van die prachtige badkamer!

Een kleurrijke look in de badkamer met tegels


Reageer

Lees ook:

Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen? >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >

Terug naar overzicht >>