arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over!
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over!

Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over!

Openslaande deuren hebben veel voordelen. Zo zijn ze ideaal als je vanuit je woning meer contact met je tuin wilt en meer wilt genieten van de omgeving buiten. Je creëert een exclusieve en authentieke uitstraling als je je woning van openslaande deuren voorziet. Vooral met trendy zwarte kozijnen staat het prachtig. Met openslaande deuren kun je je woning makkelijk een make-over geven waardoor je huis er weer als nieuw uitziet. Je krijgt meer lichtinval in je woning als je kiest voor openslaande deuren, wat vooral een groot voordeel is voor woonkamers die aan de kleine kant zijn. Op deze manier krijg je meer ruimte waardoor je woning er niet alleen van buiten, maar ook van binnen heel anders gaat uitzien!

Helaas passen openslaande deuren niet bij elke woning. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om voor een schuifpui te kiezen, deze zijn wat kleiner en passen daarom bij woningen met een kleinere gevel. Vanwege de maten is het belangrijk dat je voor de juiste schuifpui of openslaande deur kiest. Daarnaast moet je ook in je achterhoofd houden dat je een schuifpui in de juiste kleur moet kiezen. De uitstraling van je huis wordt alleen geoptimaliseerd als je de juiste kleur uitzoekt. Veel consumenten vinden het moeilijk om de goede kleur uit te zoeken. Deze blog is ideaal als je twijfelt over het aanschaffen van een schuifpui of openslaande deur en meer wilt weten over kleuren. Lees daarom snel verder als je inspiratie nodig hebt!

Waarom openslaande deuren een must have zijn

Openslaande deuren hebben veel voordelen. Een daarvan is dat je in de zomer kunt genieten van de zomerwarmte in huis, maar als het te warm wordt kun je de pui of deur openzetten waardoor de hitte je huis snel uitgaat. Met schuifpuien en openslaande deuren hoef je het ’s zomers dus nooit benauwd te hebben. Ook heb je met openslaande deuren meer contact met je tuin: eerst zat er een muur, maar nu er een openslaande deur zit heb je altijd zicht op je tuin en kun je elk seizoen genieten van het veranderende weer, of je nu buiten zit of binnen een kop koffie drinkt. Als je openslaande deuren hebt, heb je altijd zicht op je tuin en heb je er veel meer plezier van dan zonder schuifpui. Door middel van de schuifpui ben je bovendien eerder geneigd naar je tuin te gaan. Bovendien wordt het ook makkelijker om het huis te betreden: je komt het huis makkelijk binnen met een rolstoel of kinderwagen.

Je hebt openslaande deuren en schuifpuien in verschillende varianten. Eigenlijk zijn ze er in elke soort en kleur die je maar wilt. Welke de beste keuze is, hangt van je smaak af en natuurlijk van je woning. Heb je moeite om openslaande deuren of kozijnen in de juiste kleur te vinden? In de volgende alinea lees je er meer over!

De beste kleur voor jouw woning

Openslaande deuren en kozijnen heb je er in alle kleuren, soorten en maten. Mosgroen, marineblauw, grijs, donkergrijs, antraciet: het kan allemaal. Deze kleuren zijn anno 2021 erg in de mode. Om na te gaan wat bij jouw woning past, kun je nadenken over welke kleuren een contrast creëren met de kleur van jouw huis. Heb je bijvoorbeeld een donker huis, kies dan voor lichte kozijnen. En andersom, heb je een licht huis, kies dan voor donkere kozijnen. Een optie zijn de Trendy zwarte kozijnen die je tegenwoordig steeds vaker ziet. Met trendy zwarte kozijnen zit je altijd goed: het past overal bij en is een tijdloze trend!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>