arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig

Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig

Spullen opbergen: in iedere slaapkamer komt het wel voor. Maar heb je er daarbij al eens over nagedacht om in de hoogte te werken? Ga voor planken aan de muur, boven het bed! Dat biedt extra plek om spullen kwijt te kunnen, en is daarnaast mooi voor bijvoorbeeld accessoires. In deze blog geven we verschillende voorbeelden.

Verschillende plankjes bij elkaar

Opbergplanken boven het bed: je kunt ervoor kiezen om er meerdere in huis te halen. Dat zorgt voor een gezellige look in de slaapkamer! Dit zien we op onderstaand beeld: een vrolijke vertoning. Je kunt er per plankje iets anders op zetten – durf hierbij af te wisselen. Het mag er best wat rommelig uitzien, dat komt deze look juist ten goede!

Wat je op de planken zet? Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Van een bakje met je sieraden tot een wekker, van een lampje tot een souvenir van een vakantie. Om zomaar eens wat voorbeelden te noemen. Maak er een gezellige verzamelplek van.

Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig

Een hoge plank

Wat er ook leuk uitziet, is om opbergplanken in de slaapkamer hoog aan de muur te bevestigen. Dat geeft een speelse look! Kijk maar eens op het beeld hieronder, dan begrijp je wat we bedoelen. Zo hoog op de muur: het is een plek die normaal gesproken niet wordt benut in het interieur. Maar met planken breng je daar verandering in!

Denk er hierbij wel over na wat je op de hoge plank wil zetten. Zo kun je er nu niet meer zo gemakkelijk bij – het is daarom niet handig om er items op te zetten die je vaak nodig hebt. Zie de hoge plank meer met een decoratiefunctie: zet er bijvoorbeeld mooie plantjes op, of een leuke klok.

Een hoge plank aan de muur boven het bed: een leuk detail

Een grote plank

Heb je veel spulletjes die je kwijt wilt op de plank boven het bed? Ook dat kan natuurlijk! Ga in dat geval voor een grote plank boven het bed. Dat kan in de lengte, of in de breedte, maar ook allebei. Het is maar net wat jij mooi vindt staan! En probeer hierbij ook een inschatting te maken: hoeveel spullen wil je erop zetten?

Let er hierbij wel op dat de plank stevig aan de muur is bevestigd – je wil natuurlijk niet het gevaar lopen dat de plank naar beneden kan storten. Ook de oplossing op onderstaand beeld is een idee: zo voorkom je dat de plank loshangt aan de muur. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig

Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >

Terug naar overzicht >>