arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze tips lijkt je woning groter

Met deze tips lijkt je woning groter

Velen van ons hebben er vandaag de dag mee te maken: het wonen in een kleine woning. Zeker nu we massaal naar de stad trekken, speelt dit een steeds grotere rol. En daar is niets mis mee! Maar het is wel fijn om een en ander aan te pakken en je woning zo groot mogelijk te laten lijken. In deze blog leggen we je uit hoe dit werkt.

Kies voor lichte kleuren

De kleur is veel bepalend voor de ruimtelijkheid van een kamer. Denk er maar eens over na: wat voelt groter, een donkere of een lichte kamer? Juist! Kies dan ook voor lichte kleuren in je interieur en je doet een kamer groter laten lijken. Door verf in kleuren als wit, beige of grijs op de muur te smeren, bijvoorbeeld.

Maar ook de meubelstukken en accessoires dragen met hun kleur bij aan het kleine ruimte optisch groter laten lijken. Haal deze dan ook het liefst in een lichte tint in huis. Natuurlijk kun je hierbij best wat afwisselen: ga bijvoorbeeld voor een witte eettafel en een lichtgrijze bank – om maar wat te noemen.

Met deze tips lijkt je woning groter

Niet te veel spullen

Een volgende belangrijke tip om je huis groter te laten lijken is door niet te veel spullen in huis te halen. Dit kan soms een behoorlijke opgave zijn – je doet immers niet zo gauw je waardevolle spullen de deur uit.

Maar eerlijk is eerlijk: we hebben helemaal niet zoveel spullen nodig! Het kan je zelfs gelukkiger maken als je minder spullen in je huis hebt staan – nog een extra reden om dit te overwegen. Durf dan ook de keuze te maken om het een en ander weg te gooien. Desnoods kun je het opslaan in een opslagplaats, als je er echt geen definitief afscheid van kunt nemen.

Ga voor een minimalistisch interieur in een kleine woning

Werk in de hoogte

We hebben de neiging om in onze huizen met name in de ‘breedte’ te werken: hier zijn de meeste spullen te vinden. En dat is logisch, maar er is meer mogelijk dan dat. Probeer ook in de hoogte te werken! Zeker als je in een woning met een hoog plafond woont, is dat een ideale uitkomst.

Natuurlijk is het wel zaak om de inrichting praktisch te houden. Plaats dan ook geen spullen hoger die je vaak nodig hebt en waar je zo nauwelijks meer bij kunt. Het idee is juist meer om bijvoorbeeld kunstwerken aan de muur hoger op te hangen, in plaats van allemaal naast elkaar. Zo kun je meer in huis kwijt dan je denkt. Maar let dus op: ga niet voor té veel spullen.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >

Terug naar overzicht >>