arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze makkelijke aanpassingen voelt jouw woning weer als nieuw

Met deze makkelijke aanpassingen voelt jouw woning weer als nieuw

We zijn er dol op: het inrichten van woningen. Wat kun je er toch een plezier aan beleven! Maar wat als je al een tijd in je woning leeft, en overal maar wat op bent uitgekeken? Een verdrietige gedachte. Gelukkig kun je daar wat aan doen! In deze blog behandelen we het volgende thema: met deze makkelijke aanpassingen voelt jouw woning weer als nieuw.

Nieuwe meubels

Als je al een tijd in je huis woont, is de kans groot dat je al jaren dezelfde meubels in huis hebt staan. Niets mis mee natuurlijk, maar op een gegeven moment heb je het misschien wel gezien.

En is er dan ook een meubelstuk bij dat eigenlijk sowieso aan vervanging toe is, omdat het versleten is of kapot gaat? Maak dan de overweging om iets nieuws aan te schaffen. Je verwacht het misschien namelijk niet van tevoren, maar dat kan je een hoop plezier geven! Denk maar eens aan een nieuw bankstel in je woning: zou dat de boel niet lekker opfrissen?

Met deze makkelijke aanpassingen voelt jouw woning weer als nieuw

Nieuwe accessoires

Als je het op wat kleinere schaal wilt aanpakken, is het een idee om nieuwe accessoires in huis te halen. Ook dat doet veel voor je interieur! Ook hierbij geldt namelijk weer: als je al jarenlang tegen dezelfde items aankijkt, is het misschien leuk om eens voor wat nieuws te zorgen.

Daarbij hoef je heus niet meteen je oude accessoires weg te gooien. Je kunt ze juist bewaren – om er later weer eens mee om te ruilen. Zorg voor afwisseling: het ene half jaar zet je het ene item neer, het andere half jaar het andere item. Dat houdt het leuk! Denk aan het verwisselen van plantenpotten, een klok, souvenirs, vazen of schilderijen – om maar wat voorbeelden te noemen.

Met deze makkelijke aanpassingen voelt jouw woning weer als nieuw

Een andere kleur op de muur

Ten slotte is het een idee om met een lik verf aan de slag te gaan. Het kost misschien een beetje moeite, maar je gaat zo blij zijn met het resultaat! Zeker als er nu bijvoorbeeld witte muren in je interieur te vinden zijn, doe je jezelf een groot plezier met een nieuwe tint. Zo is het momenteel een trend om donkerblauw op de muur te schilderen. En wat is het een plaatje!

Je kunt de muur een nieuwe kleur geven in allerlei ruimtes in huis. De woonkamer is daarbij een optie, maar wat dacht je bijvoorbeeld van de slaapkamer, badkamer of keuken? Ook zeker de overweging waard! En durf daarbij eens goed uit te pakken – wedden dat je er alleen maar blij van gaat worden?


Reageer

Lees ook:

Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen? >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >

Terug naar overzicht >>