arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze items vertaal je de winter in huis

Met deze items vertaal je de winter in huis

De koude maanden staan voor de deur! En of je er nu van houdt of niet: je kunt er in ieder geval iets gezelligs van maken in je interieur. Want daar lenen deze maanden zich echt perfect voor! En laten we daar nu zo dol op zijn – het brengt zoveel gezelligheid. Haal de winter in huis met deze tips.

Maak het gezellig in de zithoek

De plek waar we toch wel het liefst onze tijd doorbrengen in de koudere wintermaanden? In de zithoek! Plof lekker neer op de bank – en kom er vervolgens zo min mogelijk nog vanaf. Want waar je in de zomer misschien wat actiever bent, is de winter de juiste tijd voor rust. Gun jezelf die ontspanning! Heerlijk, lekker op de bank zitten terwijl de wind langs het huis raast en je de regen op het raam hoort tikken.

Zaak is dus om het gezellig te maken in die zithoek. Ga voor zachte dekentjes op de bank, en denk misschien weer eens na over nieuwe kussenslopen voor de kussens op de bank. Het geeft plezier om die van tijd tot tijd te verwisselen! Haal bijvoorbeeld heuse winterse varianten in huis, met sneeuwvlokken of rendieren erop. Dat ziet er fraai uit!

Maak het gezellig in de zithoek tijdens de wintermaanden

Denk goed na over de kerstversiering

Over die rendieren gesproken: doen ze je ook zo denken aan kerst? Winter items in huis sluiten daar natuurlijk ook op aan! Decoratie in de winter in combinatie met kerst: wij zijn er dol op. Zeker om het elk jaar weer nét even iets anders aan te pakken – zo wordt het geen verplichting waarbij je elk jaar weer precies dezelfde winterspullen neerzet. Zorg voor afwisseling en houd het leuk!

Wissel bijvoorbeeld af met de grootte van de boom die je in huis haalt. Of ga elk jaar voor een andere kleurencombinatie aan kerstballen en -accessoires. Ook een idee: ga voor tafeldecoratie in de winter als de kerstmaand aanbreekt: daar kun je elke keer weer een ander tafereeltje van maken.

Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen

Wat mag er wat ons betreft nog meer niet ontbreken als je je huis winterklaar maakt? Kaarsen! Ze geven nu eenmaal zoveel sfeer in een woning. Ze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Klein of groot, met of zonder geur, in een vrolijke kleur of juist minimalistisch. Kies jouw favorieten!

Het liefst zetten we er van tijd tot tijd zoveel neer, dat het ‘gewone’ licht niet meer aan hoeft in de woonkamer. Wel zo gezellig! Heerlijk bijvoorbeeld als je een avond gaat borrelen of een film gaat kijken – kruip lekker dicht tegen elkaar aan. Zo kom jij die winter wel door!

Met deze items vertaal je de winter in huis

Reageer

Lees ook:

Fuchsia in huis: verschillende voorbeelden >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >

Terug naar overzicht >>