arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Manieren om souvenirs een plek te geven in huis
Manieren om souvenirs een plek te geven in huis

Manieren om souvenirs een plek te geven in huis

We nemen ze vrijwel allemaal weleens mee van vakantie naar huis: souvenirs. Of we ze nu van de andere kant van de wereld meenemen of om de hoek, en of we ze nu kopen of vinden – een mooie plek in huis verdienen ze hoe dan ook. Dit zijn namelijk items waar herinneringen aan zitten. En die moet je koesteren. In deze blog lees je hoe je souvenirs een goed plekje toekent in je woning.

Hang het op aan de muur

Ook als je denkt dat je eigenlijk geen plek meer vrij hebt in huis, is de kans groot dat je prima aan deze oplossing mee kunt doen: hang een souvenir op aan de muur! Daar is altijd nog wel een plekje vrij. Of je ‘m nu vastzet met spijkers of met washi-tape, er zijn verschillende opties mogelijk.

Boven de bank, boven het bed of boven de eettafel: dit zijn toch wel onze favoriete plekken om een souvenir op te hangen. Zo is dit item namelijk altijd goed in het zicht! Steeds weer kun je er zo met plezier naar kijken. Want die items met herinneringen mogen heus gezien worden.

Beeldschoon: hang souvenirs op aan de muur

Een ereplek op een tafel

Waar zo’n souvenir nog meer goed gezien kan worden? Op de tafel! Of het nu gaat om de eettafel of de bijzettafel – dat is verder aan jou. Je kunt de items uiteraard ook verspreiden door het huis op deze manier.

Waar het in ieder geval om draait, is dat het souvenir er prachtig uitziet op zo’n centrale plek in de woning. En het voordeel dat daarbij komt kijken? Dat de herinneringen in het hoofd blijven hangen. Grote kans dat er tijdens het diner regelmatig over die ene mooie reis wordt gesproken – dat allemaal omdat jij het souvenir zo’n opvallend plekje hebt gegeven.

Manieren om souvenirs een plek te geven in huis

Souvenirs op het nachtkastje

Op welk moment het naast het diner nog meer een feest is om over die reis na te denken? Als je net wakker bent! Zo begin je namelijk iedere dag weer met een goed gevoel. Wat is er nu fijner dan wakker worden met een blije gedachte?

Om dit te kunnen verwezenlijken, zet je de souvenirs op een nachtkastje in de slaapkamer. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat het om een klein item gaat – het moet immers passen. Maar dat staat vaak juist enorm subtiel en stijlvol. Precies wat we nodig hebben op zo’n nachtkastje!

Slaapkamertip: plaats een souvenir op het nachtkastje

Op een mooi schaaltje

Een andere subtiele manier om souvenirs in je interieur te verwerken? Door ze te verzamelen op een mooie schaal of schotel. Hoeveel plek dit item vervolgens inneemt, is wederom aan jou om te bepalen. Van een groot bord tot een klein mandje – je kunt de items op allerlei manieren opbergen.

Vervolgens is het natuurlijk zaak om een plek te vinden waar je zo’n schaaltje kunt plaatsen. In de kast ziet dit er beeldschoon uit: tussen de andere items die je door de tijd heen hebt verzameld in je woning. Of we komen opnieuw bij die tafel uit: maak het schaaltje hier onderdeel van. Waar je ook voor kiest: dat wordt genieten!

Manieren om souvenirs een plek te geven in huis


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>