arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Kurk in het interieur: voorbeelden en inspiratie
Kurk in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Kurk in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Ben je op zoek naar een bijzonder materiaal om in je woning te verwerken? Yes – zo zien we het maar al te graag! Daarmee laat je namelijk een stukje persoonlijkheid en uniekheid zien in je woning. In deze blog lichten we kurk in het interieur uit: stijlvol en rustgevend tegelijkertijd! Hoe kun je dit in je interieur verwerken?

De krukjes van kurk

We beginnen met een klassieker wat betreft het interieur met kurk: ga voor krukjes van kurk! Ze vormen een speelse toevoeging naast bijvoorbeeld de eettafel. Altijd handig om er even bij te pakken, en een waar feestje om op te zitten. Kurk in het interieur verwerken doe je zo op een heel praktische wijze.

Niet comfortabel genoeg? De krukjes staan er vandaag de dag niet meer alleen voor – ook bijvoorbeeld banken of stoelen van kurk bestaan. Het is misschien even een zoektocht, maar uiteindelijk heb je echt een speciaal ontwerp in huis! Een materiaalsoort kan hier namelijk een boel voor betekenen.

Kurk in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Kurk als onderzetter

Een andere praktische manier om kurk in het interieur te gebruiken is door kurken onderzetters in huis te nemen. Ideaal om er bekers of pannen op te zetten! Op tafel biedt kurk een mooie eigenschap: het is licht, en daardoor eenvoudig te verplaatsen of even aan de kant te gooien. Ook past de kleur vaak mooi bij een houten tafel – de combinatie zorgt voor een sterk resultaat.

Ideaal dus als je op zoek bent naar basic onderzetters, die niet per se de show stelen, maar toch mooi op tafel staan. Dat is nu precies een eigenschap van kurk: het is een neutraal materiaal, maar toch nog altijd opvallend en enorm smaakvol. Een combinatie die maakt dat we er zo dol op zijn!

Kurk aan de muur

Bij kurk aan de muur moet je misschien gelijk denken aan het prikbord: ook al zo’n klassieker, net als het krukje. Maar er is nog veel meer mogelijk! Al is er met dat prikbord overigens ook niets mis – nog altijd een ideaal item voor bijvoorbeeld de werkkamer.

Maar de kurk in het interieur trend laat zien dat je kurk ook kwijt kunt aan de muur om het als stijlvol accessoire te laten dienen. Kijk maar eens op het beeld hieronder: ziet dat er niet hartstikke mooi uit? De kurk aankleding in het interieur brengt zo ook meteen rust met zich mee: het staat in contrast met de gekleurde muur.

Rustgevend en stijlvol: kurk aan de muur


Reageer

Lees ook:

Een serre inrichten: zo doe je dat! >
Koper in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips om je screens weer op te knappen >
Pasteltinten in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >
Een print op de muur: ga voor opvallend behang >
Meer ruimte op zolder creëren: 4 tips >
Deze accessoires mag je niet missen in de badkamer >
Welke kleur voor jouw kozijn? >
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast? >
Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment >
Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
Tips om een scheiding in de woonkamer te creëren >
Slapen met hoge temperaturen: zo houd je het koel in de slaapkamer >
Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien >
Mooie ideeën voor feestversiering in het interieur >

Terug naar overzicht >>