arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Kleurrijk beddengoed: tips en inspiratie

Kleurrijk beddengoed: tips en inspiratie

Het is een ruimte in huis die al snel wat saai kan overkomen: de slaapkamer. En dat is zonde! Laat deze ruimte spreken – dat zorgt voor meer sfeer en persoonlijkheid. Dat doe je bijvoorbeeld door meer kleur aan de ruimte toe te voegen. Hoe dat op een eenvoudige wijze kan? Met het beddengoed! In deze blog lichten we verschillende voorbeelden uit.

Pak uit met geel

We beginnen de blog met een lekker opvallende kleur: geel! Waar deze kleur op andere plekken in je woning misschien al snel wat te veel van het goede wordt, is dat in de slaapkamer niet zo. Het zorgt juist voor een speels en vrolijk resultaat! Word je daar niet meteen blij van?

Dat geeft natuurlijk een heerlijk gevoel bij het wakker worden: iedere dag kijk je meteen tegen die mooie kleur aan. Grote kans dat je gele beddengoed voor een goed humeur zorgt. Score!

Lekker opvallend: geel beddengoed in de slaapkamer

Ga voor groen

Ben je juist op zoek naar een wat rustgevendere variant van beddengoed? Dan kom je goed uit met groen. Waar geel opvalt, brengt groen juist rust en balans. Ook een eigenschap die gewenst kan zijn in de slaapkamer! Zo kan deze kleur voor een betere nachtrust zorgen.

Het is daarbij van belang om de juiste groene tint te kiezen. Zo doet olijfgroen het prachtig, of kun je bijvoorbeeld kiezen voor pastelgroen. Als je toch liever een wat fellere kleur terugziet, ga dan voor appeltjesgroen. Welke tint je ook kiest: groen beddengoed brengt altijd sfeer.

Kleurrijk beddengoed: tips en inspiratie

Blauw op bed

De meest stijlvolle kleur in de slaapkamer? Dat is misschien wel blauw! Tijdloos, strak en toch karakteristiek. We zijn dan ook dol op deze kleur in de ruimte – en ook in de vorm van beddengoed.

Onze favoriete tint? Dat is donkerblauw. Net als groen brengt blauw beddengoed op deze manier ook rust in de ruimte. En een ander voordeel: je raakt maar niet uitgekeken op deze kleur. Een heerlijk gevoel!

Een stijlvolle look met blauw beddengoed

Een mix aan kleuren

Kun je niet kiezen voor een bepaalde kleur? Dat is helemaal geen probleem: het is ook een optie om kleuren te combineren. Ga voor een mix aan mooie tinten! Zo zien we op het beeld hieronder een combinatie van rood, roze, grijs en blauw. En dat gaat prima samen. Sterker nog: zo maak je er een feest van op bed!

De makkelijkste manier van het combineren van kleurrijk beddengoed is door kussens met afwisselende kleuren in huis te halen. Daar kun je er namelijk best wat van kwijt op het bed. Sterker nog: dat ligt heerlijk. Nog een voordeel van beddengoed in kleur!

Kleurrijk beddengoed: tips en inspiratie

Reageer

Lees ook:

Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank >
De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend >
Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen >
Geometrische vormen in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Zo ga je voor meer comfort in de slaapkamer >
Dit is onmisbaar in je thuiskantoor >
Zo maak je een wit interieur gezellig >
Moderne keukens: verschillende voorbeelden >
Banken in verschillende kleuren: doe hier inspiratie op >
Meer rust in de slaapkamer: zo ga je voor dit effect >
Plaatjes kijken: dit zijn de mooiste babykamers >
Een rode bank in de woonkamer: opvallend en speels >
Een serre inrichten: zo doe je dat! >
Koper in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips om je screens weer op te knappen >

Terug naar overzicht >>