arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Het toilet opknappen: hier moet je op letten

Het toilet opknappen: hier moet je op letten

Is het tijd voor een verbouwing van het toilet in je woning? Het is dan misschien het kleinste kamertje in huis, toch komt er wel wat bij kijken. In deze blog stippen we aan waar je op moet letten bij het toilet opknappen. Lees mee en leer!

De muur in het toilet

Wat we meestal voorbij zien komen in de wc-ruimte? Een saaie, witte muur met tegels. Niks mis mee hoor, maar dat kan natuurlijk wel wat spannender. Begin allereerst bij de basis: wil je gaan voor tegels, verf of behang? Alles is immers mogelijk! Tegels zorgen voor een basic look waarmee je altijd goed zit. Al is het ook een optie om voor kleurentegels te kiezen: dat geeft al een heel ander effect bij de renovatie van het toilet.

Maar bij het wc opknappen kun je ook juist kiezen voor behang: iets wat we de laatste tijd steeds vaker terugzien. Ga dan voor een opvallende print, iets wat je niet snel verwacht in het kleine kamertje. Dat geeft een unieke look!

De wasbak

Wat voor de muur geldt, geldt net zo goed voor de wasbak: die ziet er ook maar al te vaak saai uit. De wasbak dient meestal niets dan een praktisch doel in de wc. Prima natuurlijk, maar durf nu juist eens uit te pakken! Als je dan toch al bezig bent met verbouwen…

Denk bijvoorbeeld eens na over een unieke kleur wasbak. Wat dacht je van zwart in plaats van wit? Wauw – dat geeft echt een nieuw effect. Zeker de overweging waard.

Het toilet opknappen: hier moet je op letten

Het papier

Je denkt van tevoren misschien dat het niet zo belangrijk is, maar achteraf heb je dan waarschijnlijk spijt: een plan voor het wc-papier. Het vormt immers toch wel een belangrijk onderdeel in het toilet! Denk er daarom goed bij na bij het wc laten verbouwen: hoe en waar wil je straks het papier kwijt?

Ga bijvoorbeeld voor een mooie houder waar je het papier aan kunt hangen – misschien wel de makkelijkste oplossing. Maar er is meer mogelijk. Als je toch aan het verbouwen bent: is het dan geen idee om de houder weg te werken in de muur? Om maar een idee te noemen.

Extra opbergruimte

Denk bij een toilet renovatie niet alleen aan het toiletpapier: grote kans namelijk dat je nog wat meer opbergruimte nodig hebt. Misschien wil je er bijvoorbeeld ook boekjes kwijt, of geurstokjes. Een leuk schilderijtje misstaat waarschijnlijk ook niet. Allemaal items waar je plek voor nodig hebt.

En nu je bezig bent met het toilet verbouwen, kun je er net zo goed meteen rekening mee houden. Zorg bijvoorbeeld voor wat mooie plankjes aan de muur waar je dit soort accessoires op kwijt kunt.


Reageer

Lees ook:

Donkergroen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Roze in de badkamer: uniek en opvallend >
Accessoires in goud in huis: voorbeelden en inspiratie >
Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer >
Zo ga je voor een unieke aankleding in de hal >
In deze items kun je maar beter investeren in huis >
Schilderijen in de kinderkamer: zelf maken! >
Zo ga je voor een mooie look bij de voordeur >
Met deze makkelijke aanpassingen voelt jouw woning weer als nieuw >
Zo ga je voor een gevoel van luxe in de tuin >
Haal de natuur naar de slaapkamer toe >
8 tips om de warmte binnen te houden >
Deze items heb je nodig voor een prachtig gedekte tafel >
Dit zijn de ultieme winterse accessoires in huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >

Terug naar overzicht >>