arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Haal de natuur naar de slaapkamer toe

Haal de natuur naar de slaapkamer toe

De slaapkamer is toch wel de plek bij uitstek om tot rust te komen in huis. En de inrichting draagt daar zeker aan bij – het is iets om bij stil te staan in de ruimte. Hoe je dat het beste aanpakt? Bijvoorbeeld door de natuur naar de slaapkamer toe te halen. Het klinkt misschien wat zweverig, maar het is makkelijker dan je denkt. In deze blog geven we verschillende tips: lees mee en leer.

Ga voor onbewerkt hout

Hout is waarschijnlijk al terug te vinden in je slaapkamer. Maar voor een look van natuur in de slaapkamer is het slim om daarbij voor onbewerkt hout te kiezen. Dat geeft net een wat rauwer en puurder randje: ideaal als je voor deze look wilt gaan.

Bij welke meubelstukken je daarop kunt letten? Denk aan de nachtkastjes. Ga bijvoorbeeld voor boomstammen als kastje – dan blijf je helemaal dicht bij het idee van de natuur. En het staat ook nog eens beeldschoon! Maar ook een flink houten blok volstaat, om een ander voorbeeld te noemen. Het hoeft in ieder geval niet zo gepolijst te zijn.

Haal de natuur naar de slaapkamer toe

Kies voor aardse tinten in de ruimte

Ook de kleuren die je naar voren laat komen in de slaapkamer spelen een grote rol. Kies voor de slaapkamer met een natuur look voor aardse tinten. Waar je dan aan kunt denken? Groen, grijs, roest of dieprood – om wat voorbeelden te noemen. Het mooie hieraan is dat deze kleuren ook goed mengen met elkaar: je kunt wat dat betreft eigenlijk niet de mist ingaan. Dat maakt het stylen makkelijker in de ruimte.

Ga bijvoorbeeld voor natuur behang in de slaapkamer in deze tinten. Of geef een lik verf aan de muur. Maar ook wat betreft het beddengoed kun je deze kleuren in gedachten houden. Of wat dacht je van de gordijnen? Door alles op elkaar af te stemmen, bewaar je ook goed de rust in de ruimte. Zo komt alles samen.

Altijd goed: ga voor aardse tinten in de slaapkamer

Planten doen de rest

Ten slotte kunnen planten niet ontbreken aan de slaapkamer met een natuur look. Haal verschillende planten in de ruimte, liefst ook een aantal grote. Zet ze bijvoorbeeld naast het bed neer, op de grond. Of in de vensterbank. En ook op het nachtkastje staan planten fraai.

Is het geen fijne gedachte om wakker te kunnen worden, en meteen naar die planten te kijken? Zo begin je je dag hoe dan ook goed. Planten kun je dus niet alleen in bijvoorbeeld de woonkamer kwijt, maar net zo goed in de slaapkamer.


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >

Terug naar overzicht >>