arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Haal de natuur naar de slaapkamer toe

Haal de natuur naar de slaapkamer toe

De slaapkamer is toch wel de plek bij uitstek om tot rust te komen in huis. En de inrichting draagt daar zeker aan bij – het is iets om bij stil te staan in de ruimte. Hoe je dat het beste aanpakt? Bijvoorbeeld door de natuur naar de slaapkamer toe te halen. Het klinkt misschien wat zweverig, maar het is makkelijker dan je denkt. In deze blog geven we verschillende tips: lees mee en leer.

Ga voor onbewerkt hout

Hout is waarschijnlijk al terug te vinden in je slaapkamer. Maar voor een look van natuur in de slaapkamer is het slim om daarbij voor onbewerkt hout te kiezen. Dat geeft net een wat rauwer en puurder randje: ideaal als je voor deze look wilt gaan.

Bij welke meubelstukken je daarop kunt letten? Denk aan de nachtkastjes. Ga bijvoorbeeld voor boomstammen als kastje – dan blijf je helemaal dicht bij het idee van de natuur. En het staat ook nog eens beeldschoon! Maar ook een flink houten blok volstaat, om een ander voorbeeld te noemen. Het hoeft in ieder geval niet zo gepolijst te zijn.

Haal de natuur naar de slaapkamer toe

Kies voor aardse tinten in de ruimte

Ook de kleuren die je naar voren laat komen in de slaapkamer spelen een grote rol. Kies voor de slaapkamer met een natuur look voor aardse tinten. Waar je dan aan kunt denken? Groen, grijs, roest of dieprood – om wat voorbeelden te noemen. Het mooie hieraan is dat deze kleuren ook goed mengen met elkaar: je kunt wat dat betreft eigenlijk niet de mist ingaan. Dat maakt het stylen makkelijker in de ruimte.

Ga bijvoorbeeld voor natuur behang in de slaapkamer in deze tinten. Of geef een lik verf aan de muur. Maar ook wat betreft het beddengoed kun je deze kleuren in gedachten houden. Of wat dacht je van de gordijnen? Door alles op elkaar af te stemmen, bewaar je ook goed de rust in de ruimte. Zo komt alles samen.

Altijd goed: ga voor aardse tinten in de slaapkamer

Planten doen de rest

Ten slotte kunnen planten niet ontbreken aan de slaapkamer met een natuur look. Haal verschillende planten in de ruimte, liefst ook een aantal grote. Zet ze bijvoorbeeld naast het bed neer, op de grond. Of in de vensterbank. En ook op het nachtkastje staan planten fraai.

Is het geen fijne gedachte om wakker te kunnen worden, en meteen naar die planten te kijken? Zo begin je je dag hoe dan ook goed. Planten kun je dus niet alleen in bijvoorbeeld de woonkamer kwijt, maar net zo goed in de slaapkamer.


Reageer

Lees ook:

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >

Terug naar overzicht >>