arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Grote ramen in huis: plaatjes kijken
Grote ramen in de woonkamer: meer licht!

Grote ramen in huis: plaatjes kijken

Wat ons betreft geldt de regel: hoe meer licht in huis, hoe beter! We zitten liever in een ruimte waar veel licht binnenkomt, dan in een donker hol. Vandaar dat we dan ook dol zijn op grote ramen. Hoewel het natuurlijk niet mogelijk is om te gaan voor grote ramen in huis zonder hier een verbouwing voor te starten, is het nog altijd handig om inspiratie op te doen!

Grote ramen in de woonkamer

We beginnen bij de ruimte waar we grote ramen in huis het liefst zien: de woonkamer! Dit is immers toch wel de plek in huis waar je het grootste deel van je tijd in doorbrengt. En licht is daarbij een aangename toevoeging!

Op het onderstaande beeld zien we een mooi voorbeeld van grote ramen in de woonkamer. De ramen zijn breed én hoog. Heerlijk om in te zitten ook, in de vensterbank! Overigens missen we op dit beeld wel sfeervolle gordijnen. Zo zouden plissegordijnen bij een groot raam goed staan! Of ga juist voor grote stoffen gordijnen in de woonkamer bij een groot raam – ook zeker een optie.

Grote ramen in de woonkamer: meer licht!

Ramen met een patroon

Waar we hierboven een beeld zagen met een volledig ‘open’ raam, is daar ook de keus voor een raam met patroon. Kijk maar eens naar het volgende beeld! Dit zijn eigenlijk een heleboel kleinere raampjes bij elkaar. Dit zorgt voor wat meer beschutting, en tegelijkertijd nog altijd voor veel licht. Ook haal je karakter in huis met dit raam!

Handig hierbij is dat het gaat om een groot schuifraam. Wat een heerlijk idee om dit open te zetten op warme zomerdagen! En ook hier geldt weer: daar kun je heerlijk voor loungen. Boekje erbij, en je bent uren zoet.

Uniek en fraai: een oud, groot raam in huis

Voor de waaghalzen: in de badkamer

Ook in de badkamer kun je voor een groot raam kiezen. Dat is wel voor de waaghalzen, want je hebt natuurlijk een kans om gespot te worden als je net de douche uitstapt. Maar als je bijvoorbeeld in een natuurrijke omgeving woont met weinig pottenkijkers, is dit een beeldschoon plan!

De badkamer is namelijk al snel een ruimte in huis waar het donker is. En dat is niet prettig opstaan in de ochtend! Als je meteen meer licht tot je kunt nemen, voel je je een stuk energieker. En om toch voor wat bedekking te gaan, kun je natuurlijk altijd kiezen voor raamdecoratie bij een groot raam: hang stickers of bekleding op.

Voor de waaghalzen: grote ramen in de badkamer

Meer licht in de keuken

We sluiten de blog af met een groot raam in de keuken. Dat zorgt voor een fraai uitzicht tijdens het koken! Ook in de keuken geldt weer: deze ruimte is vaak donker in huis. En dat is zonde! Het kookt een stuk fijner als je meer lichtinval hebt.

Eigenlijk wordt het wel duidelijk uit deze blog: er zijn een boel ruimtes in huis waar grote ramen wenselijk zijn. Dit is dan ook zeker iets om op te letten als je gaat verhuizen of verbouwen!

Grote ramen in huis: plaatjes kijken


Reageer

Lees ook:

Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips! >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen? >

Terug naar overzicht >>