arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Grote planten in huis: voorbeelden en inspiratie
Grote planten in huis: voorbeelden en inspiratie

Grote planten in huis: voorbeelden en inspiratie

De plantentrend voor het interieur is enorm – en zal voorlopig ook nog niet voorbij zijn. Groen is trendy én gezond in huis: meer dan genoeg reden om veel planten in huis te halen. En hoe groter, hoe beter! Vandaag lichten we dan ook grote planten in huis uit: lees verder voor voorbeelden en inspiratie. Welke planten mag je niet missen?

De gatenplant

De gatenplant, ofwel de Monstera Deliciosa, maakt je woning in een klap Pinterest-waardig. Deze beauty is momenteel enorm populair, en dat is niet gek: de plant brengt enorm veel levendigheid naar je woning toe. Dat zorgt voor een prachtige uitstraling in huis!

En dat is nog niet alles: de gatenplant is als grote plant binnen enorm eenvoudig te verzorgen. Geef ‘m een plekje in de schaduw of halfschaduw, regelmatig wat water, en je plant is meer dan tevreden. Ook ideaal dus voor iedereen die niet over groene vingers beschikt.

Grote planten in huis: voorbeelden en inspiratie

De grote cactus

Cactussen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden: er is hoe dan ook een variant bij die past bij jouw smaak. Van een kleine cactus tot een grote, van een pluizige cactus tot een enorm stekelige cactus, van een cactus met of zonder bloemen. De grote cactus heeft iets imposants: die stoere plant is al heel wat maanden of jaren bezig met groeien, en verdient daarom zeker wat shine in jouw huis! Zet ‘m in een mooie plantenpot en genieten maar.

Wat betreft de verzorging heb je ook hier nauwelijks omkijken naar: cactussen overleven vrijwel iedere situatie. Water hebben ze niet veel nodig – geen ramp dus als je de gietbeurt een keertje overslaat.

De palmplant

De laatste favoriet die we tippen in deze blog is de palmplant. Misschien moet je meteen denken aan palmbomen zoals we die in tropische landen zien, maar dat is toch wel een andere look. Palmplanten hebben veel takken en bladeren – en vallen dus ook weer goed op in huis.

De palm is een hoge plant, die je bijvoorbeeld goed op de grond kunt plaatsen naast de bank. Wat betreft de verzorging: de plant heeft meer water nodig dan bijvoorbeeld de cactus – goed in de gaten houden dus of de grond droog is geworden.

Pak uit in de woonkamer met grote planten

De yucca

Op zoek naar grote planten binnenshuis met een speelse uitstraling? Dan zit je goed bij de yucca! Deze grote plant in de huiskamer steelt de show, met dank aan de opvallende bladeren die als sprieten alle kanten op staan. Een heerlijk vrolijke look! De stam waar de bladeren aan vastzitten, maken dat je tegelijkertijd kiest voor een stoere uitstraling.

De yucca groeit niet snel, dus het is belangrijk om een grote variant in huis te halen. Zo staat ‘ie nog net wat extra in het zicht! Of je ‘m nu als grote plant in de woonkamer of als grote plant in de slaapkamer plaatst: zodra de plant enigszins in het licht staat maar niet geblindeerd wordt door de zon, voelt deze plant zich overal goed.


Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Geniet van luxe met een exclusieve keuken >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >

Terug naar overzicht >>