arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Groen in de slaapkamer: bekijk de mooiste voorbeelden

Groen in de slaapkamer: bekijk de mooiste voorbeelden

We vinden het een prachtige kleur: groen! De kleur brengt rust en stijl met zich mee. En de ruimte waar dit dan ook perfect bij past? De slaapkamer! In deze blog laten we verschillende ideeën zien van manieren waarop je groen in deze ruimte kunt verwerken. Kijk mee!

Groen op het bed

We beginnen de blog met het idee om groen op het bed terug te laten komen. Zo word je het directst omringt door deze rustgevende kleur. Ideaal om goed uit te kunnen rusten in de slaapkamer! Geloof ons maar: de juiste kleur kan hier echt bij helpen.

Dus haal een groen dekbeddenset in huis, of ga voor een groen plaid op het bed. Een ander idee? Groene kussenslopen. Allemaal prachtige manieren om deze kleur terug te laten komen op het bed.

Stijlvol: de kleur groen op het bed

Groen aan de muur

De volgende tip brengt een groter resultaat met zich mee: ga voor groen aan de muur! Of dat nu in de vorm van behang of een lik verf is – dat laten we aan jou over. Eén ding is in ieder geval zeker: het gaat om een behoorlijk oppervlakte.

En dat is dan ook waarom we zo dol zijn op dit idee! Zo maak je namelijk de hele sfeer in de slaapkamer anders – zeker als daar nu bijvoorbeeld een basic, witte muur te vinden is. Je mag best uitpakken met kleurgebruik in huis: daar word je alleen maar blij van.

Lekker opvallend: een groene muur in de slaapkamer

Groene details

Vind je dat toch een beetje te veel van het goede, een groene muur in huis halen? We gaan weer terug naar de subtiele ideeën: ga voor groene details in de slaapkamer. Hierbij kun je ervoor kiezen of je op meerdere plekken in de slaapkamer de kleur groen verwerkt, of dat je dit basic houdt met een of twee punten.

Op het beeld hieronder zie je een voorbeeld. Zo komt groen terug in de schilderijen boven het bed: heel subtiel, en toch valt het op. Daar komt een groene stoel bij, en wat groene details op het bed. Hiermee wordt al snel duidelijk dat je dus zelf kunt bepalen hoeveel groene stukken je terug wilt laten komen.

Groen in de slaapkamer: bekijk de mooiste voorbeelden

Planten in de kamer

Ten slotte is het natuurlijk ook een idee om het groen terug te laten komen in de vorm van planten in de kamer! Dat zorgt net zo goed voor een sfeervolle uitstraling. En is ook nog eens goed voor de gezondheid in de ruimte!

Haal het liefst verschillende planten in huis: afwisselen mag! Zet ze naast het bed, op de vensterbank of op planken aan de muur – om maar wat voorbeelden te benoemen.

Trendy en mooi: planten in de slaapkamer

Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >

Terug naar overzicht >>