arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Glazen meubels: voorbeelden en inspiratie
Pak uit met een glazen eettafel in huis

Glazen meubels: voorbeelden en inspiratie

Ben je toe aan een extra chic tintje aan je interieur? Dan hebben we een ideale tip voor je in petto: ga voor glazen meubelstukken in huis. Stijlvol en karakteristiek! In deze blog delen we onze favoriete items met je.

De eettafel van glas

De ultieme topper wat betreft de glazen meubels? Dat is toch wel de glazen eettafel! De tafel van glas maakt iedere dag weer een feest van het diner. En dat niet alleen: op ieder moment van de dag dat je ernaar kijkt, krijg je weer een glimp mee van je strakke interieur.

Dat is toch wel het grootste voordeel aan meubels van glas: het zorgt voor een enorm stijlvolle make-over van je woning. Zo heeft dit materiaal wel even een andere uitstraling dan bijvoorbeeld hout – het zijn echt twee verschillende werelden. En zo’n eettafel, liefst een flink grote, staat als centraal punt in huis helemaal goed.

Pak uit met een glazen eettafel in huis

De glazen bijzettafel

Wil je het liever toch wat subtieler aanpakken met glas in huis? Glazen meubels op maat zijn er natuurlijk zeker te vinden – of haal een subtieler item in huis. Denk bijvoorbeeld aan de bijzettafel: minder opvallend dan de eettafel van glas, maar nog altijd een prachtig item.

Zo’n glazen bijzettafel steekt perfect af bij bijvoorbeeld een stoffen bank. Dat contrast werkt! En je kunt de boel natuurlijk nog altijd gezellig maken met mooie planten, bekers en kaarsen. Een moderne én vrolijke zithoek!

De kast van glas

De kast met glas is, net als de eettafel, een groot item in huis: toch wel een van de pronkstukken. Maar zelfs hierbij geldt weer: kasten zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Glazen meubels inspiratie nodig wat betreft de items die je kwijt kunt in zo’n kast? Dit verschilt niet zozeer van een houten kast – van boeken tot serviesgoed, van souvenirs tot kleding.

Verder kun je erover nadenken of je een open of een dichte kast in huis haalt: allebei een optie bij de glazen kast. Met de open kast maak je er een opvallende boel van – bijvoorbeeld beeldschoon in de keuken, als je het serviesgoed erin plaatst. Een dichte kast is wat strakker, maar het glas valt hierbij nog altijd op.

Glazen meubels: voorbeelden en inspiratie

De glazen tv-tafel

Een tv-meubel van glas vormt een moderne toevoeging aan je zithoek. Zeker als je ‘m combineert met de glazen bijzettafel die we eerder bespraken! Daarbij durven we gerust te spreken over een gouden combinatie.

Ook de combinatie met de televisie is fraai: waar de tv een groot en statig item is, staat deze zo op een subtiele kast. Perfect bijvoorbeeld voor een minimalistisch interieur! Glas in huis is een stijlvolle toevoeging en biedt karakter.


Reageer

Lees ook:

Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >

Terug naar overzicht >>