arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een rustgevende look in de babykamer: dit heb je nodig

Een rustgevende look in de babykamer: dit heb je nodig

Het is toch wel de schattigste ruimte in huis: de babykamer! Maar dat betekent niet meteen dat het ook eenvoudig is om hier een look tevoorschijn te toveren. Het is er al snel te saai, of juist te druk. Hoe vind je nu de juiste middenweg? In deze blog lichten we toe: zo ga je voor een rustgevende look in de babykamer. Lees snel verder!

Concentreer je op één kleur

Je hebt misschien al snel de neiging om helemaal los te gaan met kleuren in de babykamer. Zo maak je er immers een gezellige boel van, nietwaar? Daar zit natuurlijk een stukje waarheid in – maar pas wel op dat je niet te veel kleur in de kamer terug laat komen. Dat verstoort de rust!

Probeer je dan ook te concentreren op één kleur. Haal alles in deze kleur in huis, of neem deze kleur als hoofdkleur en werk daarnaast met enkele andere accentkleuren. Zo weet je ook precies wat je te doen staat – lekker overzichtelijk. Oh, en die kleuren hoeven trouwens echt niet altijd roze of blauw te zijn: alle kleuren van de regenboog mogen!

Een rustgevende look in de babykamer: dit heb je nodig

Haal niet te veel spullen in huis

Er zijn een he-le-boel babyspullen te vinden op de markt. Leuk natuurlijk, maar tegelijkertijd een gevaar: voor je het weet heb je veel te veel in huis gehaald. En de kinderkamer is vaak maar klein: die staat al snel bommetje vol. Pas dus op met het aantal spullen dat je inslaat: natuurlijk zijn er bepaalde benodigdheden die je absoluut nodig hebt, maar buiten dat is het verstandig om niet veel meer aan te schaffen.

Hetzelfde geldt voor het hebben van spullen in veelvoud. Een paar knuffels op het bed zijn leuk, maar het hoeven er geen tientallen te zijn. En wat betreft de kleertjes: je moet het natuurlijk wel allemaal kwijt kunnen – dus doe je er verstandig aan om niet eindeloos te kopen.

Een minimalistische look in de babykamer

Opgeruimd staat netjes

De laatste tip betreft het netjes houden van de ruimte. Ook dat is nu eenmaal essentieel voor een rustgevende look. We snappen het: je hebt er heus niet altijd zin in. Maar daar tegenover staat dat een opgeruimd gevoel heerlijk voelt – dat maakt het het waard.

Neem liefst iedere dag even de tijd om de boel op te ruimen. Dat hoeft echt niet lang te duren: juist als je dit goed bijhoudt, is het een paar minuten werk per dag. En dat zorgt er vervolgens alleen maar voor dat zowel de baby zich als jij je fijner voelen in de babykamer!


Reageer

Lees ook:

Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >
Roze en geel in het interieur combineren >
Een kleine tuin inrichten: tips en tricks >
Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >
5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer >
Met deze tips ga je voor een opgeruimde babykamer >
Aardetinten in de slaapkamer: kom er helemaal tot rust >

Terug naar overzicht >>