arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een nieuwe voordeur uitkiezen: hier moet je op letten

Een nieuwe voordeur uitkiezen: hier moet je op letten

Het is een item in huis dat je waarschijnlijk zelden of nooit vervangt: de voordeur. Logisch dus dat het best wat vragen kan oproepen als de tijd dan toch daar is. Want hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten bij een nieuwe voordeur? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

De kleur van de deur

Bij een nieuwe voordeur is allereerst de look van de deur van belang. Je gaat er immers iedere dag weer door naar binnen: dan kun je maar beter een mooie nieuwe voordeur plaatsen. Denk dus goed na over de kleur van de deur. Je kunt gaan voor een basic kleur, waarmee je gewoon altijd goed zit. Denk aan wit, zwart of grijs.

Maar misschien ga je juist liever voor wat meer kleur in de deur: dat staat wel zo gezellig. Durf daarmee heus een beetje uit te pakken. Binnen maak je er toch ook een gezellige boel van in huis? Laat dat gevoel dan net zo goed alvast bij de deur beginnen.

Een nieuwe voordeur uitkiezen: hier moet je op letten

De deurklink van de deur

Over die look gesproken: ook de deurklink van de deur speelt daarbij een rol. Dat is namelijk toch wel hét item in de voordeur dat je kunt laten opvallen. Hoewel je natuurlijk altijd de optie hebt om een simpele knop te kiezen, kun je ook wat meer uitpakken bij een nieuwe voordeur kopen.

Ga bij de voordeur in een nieuw jasje bijvoorbeeld voor een sierlijke deurknop, of een deurknop in een mooie kleur – om maar wat voorbeelden te noemen. Dat valt echt meteen op: er is verder doorgaans weinig te zien aan een voordeur, wat maakt dat de kleine details al meteen de aandacht trekken.

Wel of geen glas in de deur

Het is ook zaak om te bedenken of je een deur met of zonder glas wil laten plaatsen. Zo laat een kozijn meer licht door, en zo kun je via het raam naar buiten kijken om te zien wie er voor de deur staat: om maar wat voorbeelden te noemen. Ook geeft het de deur meer karakteristiek – het staat opvallender dan een simpele, dichte deur.

Daar komt echter bij dat een voordeur met raam minder veilig is wat betreft inbraken – zeker een overweging die je moet maken. Zo is er al snel een raampje ingetikt, waarbij ze bij je sleutelgat kunnen komen aan de binnenkant. Een groot raam is daarom al zeker niet aan te raden.

Let hierop bij het kiezen van een nieuwe voordeur

De nieuwste alarmsystemen

Over die veiligheid gesproken: daar kun je maar beter hoe dan ook aandacht aan besteden bij een nieuwe deur. Want helaas is het vandaag de dag de waarheid dat er een hoop inbraken worden gepleegd. Zorg daarom allereerst voor een stevige deur, waarvan het slot niet eenvoudig te forceren is. Daarmee ben je al een heel eind.

Ook is het bij een nieuwe buitendeur plaatsen een idee om meteen na te denken over aansluitende alarmsystemen. Je kunt ook een camera laten plaatsen bij de voordeur, zodat je kunt achterhalen wie er voor je deur staan. Ook dat biedt al een stukje veiligheid.


Reageer

Lees ook:

Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >

Terug naar overzicht >>