arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een gezellig plateau vol accessoires op tafel: voorbeelden en inspiratie

Een gezellig plateau vol accessoires op tafel: voorbeelden en inspiratie

Tafels in huis dienen allereerst een praktisch doel. Dat is logisch. Je eet eraan, werkt eraan, voert er gesprekken. Maar toch vinden we het net zo belangrijk om de tafels in huis een beetje gezellig aan te kleden. Dat geeft sfeer en persoonlijkheid! Probeer er dan ook iets leuks van te maken. Bijvoorbeeld door een plateau vol accessoires in te richten: waar we het in deze blog over hebben. Kijk mee naar de mooiste tafel plateaus!

Een klein plateau voor thee

We blijven nog even bij dat praktische onderdeel hangen. Wil je voorkomen dat je teveel tierelantijntjes in huis haalt? Dan kun je alsnog voor een plateau kiezen – en deze ook voor een praktische functie inzetten. Dat past perfect bij het doel van de tafel, waar we het in de intro al over hadden!

Kijk maar eens op onderstaand beeld: daar wordt een tafel plateau ingezet om thee op te serveren. Hartstikke fijn: dat scheelt jou weer een paar keer op en neer lopen naar de keuken. En tegelijkertijd staat het nét wat gezelliger dan wanneer je die mokken gewoon op tafel zet. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Een gezellig plateau vol accessoires op tafel

Kaarsen brengen gezelligheid

Een plateau met accessoires ziet er ook prachtig uit als je er kaarsen op zet. Werk daarbij met verschillende groottes, zodat je er een speels geheel van maakt. Ook de kleuren van de kaarsen kun je goed afwisselen – het mag best een beetje opvallen allemaal!

Het handige hieraan is ook meteen dat de kaarsen allemaal bij elkaar staan. Dat geeft overzicht – zeker als je bijvoorbeeld met kleine kinderen woont. Wel zo veilig om ze gewoon bij elkaar te plaatsen! Ook daar is het dienblad op tafel dus ideaal bij: het vormt eigenlijk een soort afgebakende grens.

Een vaas en meer

Ten slotte ziet het er mooi uit om een vaas op een plateau voor op tafel te plaatsen. Kijk maar eens op onderstaand beeld: dan zie je meteen wat we bedoelen. Dat zorgt dan weer voor een romantische sfeer in huis. Ook kun je dit natuurlijk goed afwisselen: ga voor de kaarsen uit de tip hierboven in de winter, en voor de vaas met bloemen in de zomer.

Je kunt met verschillende dingen rekening houden als het gaat om de vaas op een plateau. Ga je bijvoorbeeld voor een grote vaas met flinke bloemen of juist liever voor een klein vaasje met wat subtielere plantjes? En kies je voor gedroogde bloemen voor een stijlvolle en tijdloze look of ga je juist voor verse bloemen? Aan jou de keus!

Kies voor een unieke styling van de bijzettafel

Reageer

Lees ook:

6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
Dit zijn de 5 populairste soorten tafels >
6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Alle voordelen van vouwgordijnen en plissés >
Een open kast inrichten? 5x handige tips! >
Hoe kun je geld besparen bij een huis kopen? >
8 handige tips voor perfect geverfde muren >
Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt! >
Hoe zorg je altijd voor een gezellige look bij de eettafel? >
Fuchsia in huis: verschillende voorbeelden >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >

Terug naar overzicht >>