arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie

Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie

Zoek je naar een nieuwe kleur voor in de keuken? Denk dan eens aan donkerblauw! Dit is momenteel een ware trend onder de kleuren – en we begrijpen zeker waarom. Stijlvol, boordevol sfeer en rustgevend. Ideale eigenschappen om naar de keuken toe te halen. In deze blog laten we verschillende voorbeelden zien van een donkerblauwe keuken: kijk mee!

De keukenkasten in een donkerblauwe kleur

Het is misschien wel de mooiste uitwerking van donkerblauw in de keuken: ga voor donkerblauwe keukenkasten. Wát een prachtige sfeer! Hoewel de keuken op de afbeelding hieronder eigenlijk vrij simpel is qua looks, is het echt de kleur die karakter geeft aan de keuken. En dat is nu precies waar we naar op zoek zijn!

Zo blijkt dus maar dat donkerblauw ook goed past bij een minimalistisch en modern interieur. Er is weinig poespas nodig, en toch kies je zo voor een bijzondere look. Donkerblauw is daarom zeker een kleur om in het achterhoofd te houden bij een verbouwing. Of ga met een paar potten verf aan de slag in je huidige keuken!

Een donkerblauwe muur in de keuken

Een blauwe keuken: je kunt juist ook denken aan de muur in deze kleur. Dat zien we hieronder: is dit ook geen pláátje? Het geeft weer een heel ander effect dan de blauwe keukenkasten uit het voorbeeld hierboven. Zo blijkt dus maar dat het belangrijk is om vooraf goed stil te staan bij de precieze oppervlakte die je de kleurrijke make-over wilt geven.

Een blauwe muur zorgt hieronder echt voor sfeer – deze keuken is gezellig en allesbehalve kil. De combinatie met de grijze kleur werkt ook sterk: door voor zo’n moody keuken te kiezen, maak je echt een statement. En het lichtblauw aan het keukeneiland maakt de boel juist weer wat luchtiger! Hier is duidelijk over nagedacht – en dat kun jij ook.

Uniek: een donkerblauwe muur in de keuken

Donkerblauwe accessoires in de keuken

Wil je de donkerblauwe keuken wat subtieler aanpakken? Dat is ook zeker een mogelijkheid! Een idee: zorg voor donkerblauwe accessoires in de keuken. De borden, bekers of schaaltjes bijvoorbeeld, zoals we hieronder zien. Dat zorgt ook meteen voor gezelligheid aan de eettafel!

Maar er is meer te bedenken voor de keuken in het donkerblauw. De handdoeken en theedoeken, de ovenhandschoenen, de bakjes op het aanrecht waar je bestek of kruidenplantjes in plaatst: alles is er in een donkerblauwe kleur te vinden. Pak hierbij dus lekker uit! En het goede nieuws is: je hoeft geen grote verbouwing te realiseren, zoals bij de donkerblauwe kast of muur het geval is. Zo maak je het jezelf gemakkelijk en kies je toch voor een stralende donkerblauwe keuken!

Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie

Reageer

Lees ook:

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >

Terug naar overzicht >>