arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een bank in een felle kleur: verschillende voorbeelden

Een bank in een felle kleur: verschillende voorbeelden

De bank in onze woningen is toch wel een eyecatcher. Het gaat immers om een groot meubelstuk dat middenin de woonkamer staan. Reden genoeg dus om echt aandacht te besteden aan de bank die je uitkiest. Waar we het in deze blog over gaan hebben? De kleur van de bank. En dan nog specifieker: een felle kleur bank. Kijk mee voor meer inspiratie!

De bank in blauw

We beginnen bij de bank in een felle kleur met een tint die nog behoorlijk rustgevend is: blauw! Deze kleur staat immers voor rust en orde – en tegelijkertijd brengt het nog altijd een speels effect naar de woonkamer toe. Het beste van twee werelden, dus!

Maak daarbij de keuze of je voor een lichte kleur bank of juist een donkerblauwe bank kiest. Donkerblauw is momenteel een ware trendkleur: zeker iets om mee te nemen in je overweging. Maar als je lichtere tinten mooier vindt, is dat natuurlijk de logische keuze. Het goede nieuws is: het is helemaal aan jou!

Lekker opvallend: de blauwe bank in huis

De bank in geel

Een tweede favoriet onder de kleurrijke bank? Dat is de gele bank! Deze brengt nog net wat meer gezelligheid naar de woonkamer toe dan bijvoorbeeld de blauwe bank – ideaal dus als dat is waar je naar op zoek bent. Geel is een echte happy kleur: een tint die een glimlach op je gezicht doet toveren. En dat mogen we best vaker terug laten komen in onze woningen: vrolijkheid!

Zeker als de andere tinten in je woonkamer wat meer basic zijn, doe je er goed aan om een bank met kleuren in huis te halen. En geel leent zich daar al helemaal voor: zo maak je sowieso een ware eyecatcher van je bank!

De gele bank in huis: een prachtige kleur

De bank in rood

De bank met kleuren is ook beeldschoon in het rood. Voor de ware romanticus onder ons! Een rode bank brengt warmte naar je woonkamer toe. Ook hierbij is het weer van belang om af te wegen: ga je voor een lichte of een donkere tint? Dat geeft echt verschillende effecten!

Ook hier raden we weer aan: speel met verschillende stijlen! Zo is de rode bank een ideale keus in een industrieel interieur: het brengt een vleug warmte met zich mee die afsteekt tegen de wat koelere eigenschappen van de industriële stijl. Laat die contrasten spreken!

Pak uit met een rode bank in huis

De bank in groen

Ten slotte tippen we de bank in het groen. Hoewel je misschien meteen aan appeltjesgroen denkt, is er ook een stijlvollere optie. Ga voor een donkerdere tint! Kijk maar eens op het beeld hieronder: dan begrijp je meteen wat we bedoelen.

Deze kleur springt er nog altijd uit, maar is tegelijkertijd behoorlijk subtiel. En dat willen we dan ook graag duidelijk maken: die combinatie werkt zo goed bij de kleurrijke bank. Nu moet jij alleen nog de keuze durven te maken.

Zo stijlvol: de bank in groen in huis

Reageer

Lees ook:

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >

Terug naar overzicht >>