arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een bank in een felle kleur: verschillende voorbeelden

Een bank in een felle kleur: verschillende voorbeelden

De bank in onze woningen is toch wel een eyecatcher. Het gaat immers om een groot meubelstuk dat middenin de woonkamer staan. Reden genoeg dus om echt aandacht te besteden aan de bank die je uitkiest. Waar we het in deze blog over gaan hebben? De kleur van de bank. En dan nog specifieker: een felle kleur bank. Kijk mee voor meer inspiratie!

De bank in blauw

We beginnen bij de bank in een felle kleur met een tint die nog behoorlijk rustgevend is: blauw! Deze kleur staat immers voor rust en orde – en tegelijkertijd brengt het nog altijd een speels effect naar de woonkamer toe. Het beste van twee werelden, dus!

Maak daarbij de keuze of je voor een lichte kleur bank of juist een donkerblauwe bank kiest. Donkerblauw is momenteel een ware trendkleur: zeker iets om mee te nemen in je overweging. Maar als je lichtere tinten mooier vindt, is dat natuurlijk de logische keuze. Het goede nieuws is: het is helemaal aan jou!

Lekker opvallend: de blauwe bank in huis

De bank in geel

Een tweede favoriet onder de kleurrijke bank? Dat is de gele bank! Deze brengt nog net wat meer gezelligheid naar de woonkamer toe dan bijvoorbeeld de blauwe bank – ideaal dus als dat is waar je naar op zoek bent. Geel is een echte happy kleur: een tint die een glimlach op je gezicht doet toveren. En dat mogen we best vaker terug laten komen in onze woningen: vrolijkheid!

Zeker als de andere tinten in je woonkamer wat meer basic zijn, doe je er goed aan om een bank met kleuren in huis te halen. En geel leent zich daar al helemaal voor: zo maak je sowieso een ware eyecatcher van je bank!

De gele bank in huis: een prachtige kleur

De bank in rood

De bank met kleuren is ook beeldschoon in het rood. Voor de ware romanticus onder ons! Een rode bank brengt warmte naar je woonkamer toe. Ook hierbij is het weer van belang om af te wegen: ga je voor een lichte of een donkere tint? Dat geeft echt verschillende effecten!

Ook hier raden we weer aan: speel met verschillende stijlen! Zo is de rode bank een ideale keus in een industrieel interieur: het brengt een vleug warmte met zich mee die afsteekt tegen de wat koelere eigenschappen van de industriële stijl. Laat die contrasten spreken!

Pak uit met een rode bank in huis

De bank in groen

Ten slotte tippen we de bank in het groen. Hoewel je misschien meteen aan appeltjesgroen denkt, is er ook een stijlvollere optie. Ga voor een donkerdere tint! Kijk maar eens op het beeld hieronder: dan begrijp je meteen wat we bedoelen.

Deze kleur springt er nog altijd uit, maar is tegelijkertijd behoorlijk subtiel. En dat willen we dan ook graag duidelijk maken: die combinatie werkt zo goed bij de kleurrijke bank. Nu moet jij alleen nog de keuze durven te maken.

Zo stijlvol: de bank in groen in huis

Reageer

Lees ook:

De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
4 tips bij het uitzoeken van een U bank >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Deze prachtige barkrukken moet je zien! >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >

Terug naar overzicht >>