arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » DIY-houtprojecten in de tuin

DIY-houtprojecten in de tuin

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken in je interieur? Yes, zo zien we het maar al te graag! Want wie zelf aan de slag gaat met het maken van interieuritems, beleeft hier vervolgens alleen maar meer plezier aan. In deze blog hebben we het over DIY-projecten voor in de tuin: kijk mee en leer!

Maak je eigen tafel

Je brengt er waarschijnlijk de meeste uren aan door in je tuin: de tafel! En dat betekent dat het maar beter een plaatje kan zijn. Waarschijnlijk heb je zelf het beste voor ogen hoe die tafel eruit moet zien, qua look en grootte bijvoorbeeld. Des te meer reden dus om er zelf een te maken: helemaal naar jouw wensen.

We hadden het al over de grootte van de tafel: het is belangrijk om daarover na te denken van tevoren. Net als over de materiaalkeuze van de tafel. Ga bijvoorbeeld voor kwalitatief vurenhout: prachtig van kleur, lichtgewicht en relatief goedkoop. Voor een fraaie en tijdloze look. Zeker als je de tafel onder een afdak plaatst in de tuin is vurenhout geschikt en gaat het lang met je mee.

Tips voor het maken van je eigen tafel in de tuin

Een zelfgemaakte afdak in de tuin

Over een afdak in de tuin gesproken: het is uiteraard ook een idee om die zelf te maken. Dat vraagt wel om wat meer kennis en moeite – maar wat is het een gaaf idee als dit project uiteindelijk af en geslaagd is. Daar kun je toch trots op zijn!

Zeker als het om een afdak in de tuin gaat, heb je misschien wel wat specifieke wensen. Allereerst natuurlijk over de precieze locatie van een afdak: plaats je ‘m tegen je woning aan of juist aan de achterkant van de tuin? En hoe groot wil je je afdak hebben? Denk er ook over na of je er bijvoorbeeld ramen in wilt plaatsen. Plan uitgewerkt? Klussen maar!

DIY-houtprojecten in de tuin

Zelf een schutting bouwen

Een ander groot bouwproject in eigen tuin is zelf een schutting bouwen. Ook die schutting kun je zo helemaal laten aansluiten op je wensen. Je kijkt er immers toch een groot deel van de tijd tegenaan – dat kan maar beter een fraai uitzicht zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld na over de dikte van de houten planken die je gebruikt. En wil je dat die planken helemaal recht zijn of mag er wel een afwijking in zitten? Dat geeft verschillende looks: strak of juist speels. Na het bouwen kun je er nog een lik verf aan geven – als finishing touch in de tuin.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inground trampoline >
De tuintrends van 2020 >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
Energie besparen in de tuin: zo doe je dat >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >

Terug naar overzicht >>