arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » DIY-houtprojecten in de tuin

DIY-houtprojecten in de tuin

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken in je interieur? Yes, zo zien we het maar al te graag! Want wie zelf aan de slag gaat met het maken van interieuritems, beleeft hier vervolgens alleen maar meer plezier aan. In deze blog hebben we het over DIY-projecten voor in de tuin: kijk mee en leer!

Maak je eigen tafel

Je brengt er waarschijnlijk de meeste uren aan door in je tuin: de tafel! En dat betekent dat het maar beter een plaatje kan zijn. Waarschijnlijk heb je zelf het beste voor ogen hoe die tafel eruit moet zien, qua look en grootte bijvoorbeeld. Des te meer reden dus om er zelf een te maken: helemaal naar jouw wensen.

We hadden het al over de grootte van de tafel: het is belangrijk om daarover na te denken van tevoren. Net als over de materiaalkeuze van de tafel. Ga bijvoorbeeld voor kwalitatief vurenhout: prachtig van kleur, lichtgewicht en relatief goedkoop. Voor een fraaie en tijdloze look. Zeker als je de tafel onder een afdak plaatst in de tuin is vurenhout geschikt en gaat het lang met je mee.

Tips voor het maken van je eigen tafel in de tuin

Een zelfgemaakte afdak in de tuin

Over een afdak in de tuin gesproken: het is uiteraard ook een idee om die zelf te maken. Dat vraagt wel om wat meer kennis en moeite – maar wat is het een gaaf idee als dit project uiteindelijk af en geslaagd is. Daar kun je toch trots op zijn!

Zeker als het om een afdak in de tuin gaat, heb je misschien wel wat specifieke wensen. Allereerst natuurlijk over de precieze locatie van een afdak: plaats je ‘m tegen je woning aan of juist aan de achterkant van de tuin? En hoe groot wil je je afdak hebben? Denk er ook over na of je er bijvoorbeeld ramen in wilt plaatsen. Plan uitgewerkt? Klussen maar!

DIY-houtprojecten in de tuin

Zelf een schutting bouwen

Een ander groot bouwproject in eigen tuin is zelf een schutting bouwen. Ook die schutting kun je zo helemaal laten aansluiten op je wensen. Je kijkt er immers toch een groot deel van de tijd tegenaan – dat kan maar beter een fraai uitzicht zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld na over de dikte van de houten planken die je gebruikt. En wil je dat die planken helemaal recht zijn of mag er wel een afwijking in zitten? Dat geeft verschillende looks: strak of juist speels. Na het bouwen kun je er nog een lik verf aan geven – als finishing touch in de tuin.


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >

Terug naar overzicht >>