arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit zijn mooie thema’s voor de kinderkamer
Dit zijn mooie thema’s voor de kinderkamer

Dit zijn mooie thema’s voor de kinderkamer

Het is dé ruimte van je kinderen: hun eigen slaapkamer! Om ze er meer plezier aan te laten beleven, kun je gaan voor een thema. Kies er natuurlijk eentje uit passend bij de smaak van je kind. Hieronder delen we de leukste kinderkamer thema’s. Lees met ons mee!

Het ruimtethema

We beginnen de reis in de ruimte: ga voor een ruimtethema! Een perfect thema voor de kinderkamer als je wilt gaan voor spanning en avontuur. Niets is immers zo wonderlijk als de ruimte! Ideaal om bij weg te kunnen dromen en om de creativiteit de vrije loop te laten.

Op onderstaand beeld zien we een voorbeeld van een ruimtekamer. Sterren en de maan spelen hierbij een cruciale rol: laat ze terugkomen op bijvoorbeeld de muur of het plafond. Dit zorgt ook nog eens voor een stijlvol geheel. Wat betreft de kleuren kun je het wat donker houden – dat past perfect. En wat toch wel écht goals is in een slaapkamer als deze? Een raket!

Het ruimtethema in de slaapkamer: ideaal voor avontuurlijke kids

Middenin de natuur

Wie juist liever met beide benen op de aarde blijft, komt uit bij het natuurthema. Rustgevend, stijlvol én avontuurlijk. Groen speelt hierbij een centrale rol – zoals we ook zien op het beeld hieronder. Ga bijvoorbeeld voor groene muren en groen beddengoed bij een kinderkamer met het thema bos!

Daarnaast kun je veel dieren terug laten komen in dit thema: die passen zeker. Denk bij het kinderkamer jungle thema aan dieren die in het wild voorkomen: vossen, tijgers, apen en nog veel meer – hartstikke stoer!

Stijlvol en avontuurlijk: het natuurthema in de kinderkamer

Diep in de zee

Van de jungle gaan we naar de zee: kies voor een kinderkamer met een strand thema! Hier speelt niet groen, maar juist blauw de hoofdrol – een prachtige kleur voor het kinderkamer inrichten.

Waar we verder aan denken als het gaat om het kinderkamer thema zee? Boten, ankers, vissen, dolfijnen, zwembanden – noem het maar. Zie bijvoorbeeld het beeld hieronder ter inspiratie: mix en match alles wat bij het thema past, en ga voor een gezellig geheel.

Dit zijn mooie thema’s voor de kinderkamer

Schattig, schattiger, schattigst

Het laatste thema voor de kinderkamer is het schattige thema. Dit idee leent zich ook perfect als babykamer thema, voor de allerkleinsten. Wat we hier nu precies mee bedoelen? Er is niet zo’n specifieke uitwerking – maar het draait er in ieder geval om dat je allerlei lieve items in de kamer plaatst.

Zo zijn er in een kamer als deze nooit genoeg knuffels te vinden. Van unicorns tot lieve dieren, van beertjes tot elfjes. Op het beeld hieronder zien we ook verschillende voorbeelden voorbij komen: ziet het er niet enorm cute uit? Om bij weg te smelten, als je het aan ons vraagt!

Zo cute! Het schattige thema voor de kinderkamer


Reageer

Lees ook:

Met een Dik Geurts houtkachel haal je een echte eye catcher in huis >
Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig >
Het belang van goede huisisolatie >
Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks >
Een mooie trap in huis: hier kun je op letten >
Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk >
Retro vibes in huis met een oranje kleur >
Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Haal het loft-gevoel in huis met deze tips >
Een sportief interieur: voorbeelden en inspiratie >
Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank >
De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend >
Geometrische vormen in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Dit is onmisbaar in je thuiskantoor >

Terug naar overzicht >>