arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit zijn mooie DIY-projecten voor in de tuin

Dit zijn mooie DIY-projecten voor in de tuin

Het mooie weer staat langzaam maar zeker weer voor de deur! En dat betekent natuurlijk dat het begint te kriebelen om aan de slag te gaan in de tuin. Yes, wat een heerlijkheid! En hoewel je een heleboel items voor de tuin gewoon in de winkel kunt halen, is het nog wel leuker om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ga een de slag met DIY in de tuin! In deze blog geven we verschillende inspirerende voorbeelden.

Ontwerp een eigen moestuin

Ben je dol op tuinieren? Begin dan een eigen moestuin in je tuin! Wat een prachtig idee om zelf je fruit en groenten te verbouwen. En als die moestuin dan ook nog eens zo is ingedeeld dat deze helemaal aan jouw wensen voldoet, beleef je er extra veel plezier aan. Doen, dus!

Doe research: onderzoek welke indeling bijvoorbeeld het best werkt voor jou. En hoe groot wil je de moestuin überhaupt hebben? Dit is uiteraard per tuin verschillend – het is maar net hoeveel ruimte er beschikbaar is. En dat is nu zo mooi aan een tuin met DIY moestuin: je mag helemaal zelf weten hoe je het aanpakt. Dat is pas werken in de tuin op jouw manier.

Zo maak je zelf een moestuin

Zelf plantenbakken maken in de tuin

Heb je geen ambities om een moestuin te beginnen, maar ben je wel fan van groen in de tuin? Ook daar is iets voor te bedenken! Maak bijvoorbeeld zelf plantenbakken voor in de tuin. Lekker makkelijk: je hoeft er straks alleen maar een plant in te stoppen, en je hebt er weinig omkijken meer naar.

En verder betekent het dat je voor een look kunt gaan die jij prachtig vindt – en die misschien helemaal niet verkrijgbaar is in de winkel. Ga je bijvoorbeeld van plantenbakken van hout? Of ga je juist liever aan de slag met klei of porselein? Alle opties staan open!

Dit zijn mooie DIY-projecten voor in de tuin

Maak je eigen zithoek

Dit idee vraagt wat meer van je tijd en kennis, maar als het eenmaal lukt, is het plezier dan ook wel enorm! Ontwerp je eigen zithoek in de tuin. Ga dus zelf tuinmeubels maken. De stoelen, banken en tafels – daar hebben we het dan met name over. Maar ook een tuinkast DIY is zeker een idee. Alles wat jij wenst in die zithoek, kun je zelf maken.

En niet alleen de meubelstukken zijn in dit geval een optie, maar ook de ruimte waar de zithoek zich bevindt. Wil je bijvoorbeeld een overdekking tegen de regen? Of ga je zelf een tuinhuis maken waar je de items in kwijt kunt? Het is inmiddels wel duidelijk: er zijn een héleboel DIY-projecten die je kunt oppakken in de tuin. Wat een feest!


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >

Terug naar overzicht >>