arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment

Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment

Het voelt niet alleen heerlijk aan de voeten, maar is ook nog eens een prachtige toevoeging aan het interieur: een vloerkleed! In deze blog laten we je verschillende varianten zien. Kijk met ons mee en kies jouw favoriet!

Een opvallende kleur

We beginnen de blog over vloerkleden kopen bij de kleur van het kleed: enorm belangrijk voor het bepalen van de sfeer en uitstraling! Zo zien we hieronder een roze vloerkleed – echt een trendkleur van het moment. Maar ook een groen vloerkleed, blauw vloerkleed of geel vloerkleed is prachtig, om maar wat voorbeelden te noemen.

Houd daarbij bijvoorbeeld je lievelingskleur in het achterhoofd. Of bedenk welke kleuren er al in je woning te vinden zijn, en stem de kleur daarop af. Zo past een mooi vloerkleed goed bij de rest van je interieur!

Onmisbaar voor warme voeten: een zacht vloerkleed in huis

Met strepen

Een vloerkleed waarmee je altijd goed zit? Dat is een variant met strepen! Basic, maar toch opvallend: een ideale combinatie, als het aan ons ligt. Daar komt bij dat mooie karpetten als deze in iedere woning passen – je kunt er simpelweg niet de mist mee ingaan. Handig!

Denk er daarbij over na of je bijvoorbeeld brede of smalle strepen mooier vindt staan. En ook de kleur speelt een rol! Ga je voor kleuren in het kleed die dicht bij elkaar liggen, of haal je juist contrasterende kleuren in huis?

Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment

Een grafisch patroon

Waar we ook dol zijn op een vintage vloerkleed, zien we deze variant eigenlijk als het tegenovergestelde hiervan: een vloedkleed met een grafisch patroon. Kijk maar eens op het voorbeeld hieronder: dan begrijp je meteen wat we bedoelen. Perfect passend bij een modern interieur!

Grafische patronen zijn er in allerlei vormen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan driehoeken, cirkels of vierkante vlakken. Kies jouw favoriet uit! Ook de kleur die je daarbij uitkiest speelt een rol. Zo is een zwart-wit patroon mooi, maar zijn er natuurlijk meer opties mogelijk.

Een vloerkleed met een grafisch patroon: lekker opvallend!

Een rond vloerkleed

We sluiten de blog af met een trend onder de kleden: een rond vloerkleed. Een vloerkleed rond staat speels, vrolijk en valt op. Beeldschone eigenschappen! De look is echt weer anders dan die van een vierkant vloerkleed, zoals we zien op onderstaand beeld.

Waar je hierbij verder op kunt letten? We gaan de kleur weer benoemen: niet alleen de vorm is van belang, maar net zo goed de tint van het kleed. En denk ook na over het materiaal. Wat past het beste bij jouw woning? Ga je bijvoorbeeld voor een wollen vloerkleed, of kies je liever een jute vloerkleed? Genoeg om bij stil te staan!

Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment

Reageer

Lees ook:

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >

Terug naar overzicht >>