arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment

Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment

Het voelt niet alleen heerlijk aan de voeten, maar is ook nog eens een prachtige toevoeging aan het interieur: een vloerkleed! In deze blog laten we je verschillende varianten zien. Kijk met ons mee en kies jouw favoriet!

Een opvallende kleur

We beginnen de blog over vloerkleden kopen bij de kleur van het kleed: enorm belangrijk voor het bepalen van de sfeer en uitstraling! Zo zien we hieronder een roze vloerkleed – echt een trendkleur van het moment. Maar ook een groen vloerkleed, blauw vloerkleed of geel vloerkleed is prachtig, om maar wat voorbeelden te noemen.

Houd daarbij bijvoorbeeld je lievelingskleur in het achterhoofd. Of bedenk welke kleuren er al in je woning te vinden zijn, en stem de kleur daarop af. Zo past een mooi vloerkleed goed bij de rest van je interieur!

Onmisbaar voor warme voeten: een zacht vloerkleed in huis

Met strepen

Een vloerkleed waarmee je altijd goed zit? Dat is een variant met strepen! Basic, maar toch opvallend: een ideale combinatie, als het aan ons ligt. Daar komt bij dat mooie karpetten als deze in iedere woning passen – je kunt er simpelweg niet de mist mee ingaan. Handig!

Denk er daarbij over na of je bijvoorbeeld brede of smalle strepen mooier vindt staan. En ook de kleur speelt een rol! Ga je voor kleuren in het kleed die dicht bij elkaar liggen, of haal je juist contrasterende kleuren in huis?

Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment

Een grafisch patroon

Waar we ook dol zijn op een vintage vloerkleed, zien we deze variant eigenlijk als het tegenovergestelde hiervan: een vloedkleed met een grafisch patroon. Kijk maar eens op het voorbeeld hieronder: dan begrijp je meteen wat we bedoelen. Perfect passend bij een modern interieur!

Grafische patronen zijn er in allerlei vormen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan driehoeken, cirkels of vierkante vlakken. Kies jouw favoriet uit! Ook de kleur die je daarbij uitkiest speelt een rol. Zo is een zwart-wit patroon mooi, maar zijn er natuurlijk meer opties mogelijk.

Een vloerkleed met een grafisch patroon: lekker opvallend!

Een rond vloerkleed

We sluiten de blog af met een trend onder de kleden: een rond vloerkleed. Een vloerkleed rond staat speels, vrolijk en valt op. Beeldschone eigenschappen! De look is echt weer anders dan die van een vierkant vloerkleed, zoals we zien op onderstaand beeld.

Waar je hierbij verder op kunt letten? We gaan de kleur weer benoemen: niet alleen de vorm is van belang, maar net zo goed de tint van het kleed. En denk ook na over het materiaal. Wat past het beste bij jouw woning? Ga je bijvoorbeeld voor een wollen vloerkleed, of kies je liever een jute vloerkleed? Genoeg om bij stil te staan!

Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment

Reageer

Lees ook:

Een print op de muur: ga voor opvallend behang >
Deze accessoires mag je niet missen in de badkamer >
Welke kleur voor jouw kozijn? >
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast? >
Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
Tips om een scheiding in de woonkamer te creëren >
Slapen met hoge temperaturen: zo houd je het koel in de slaapkamer >
Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien >
Mooie ideeën voor feestversiering in het interieur >
Groen in de slaapkamer: bekijk de mooiste voorbeelden >
Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank >
Zo maak je jouw badkamer luxe >
8 stoere plafonnières voor een industrieel interieur >
Stijlvolle manieren om wc-papier op te bergen >
Roze in de woonkamer: hoe verwerk je deze kleur? >

Terug naar overzicht >>