arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden
Dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden: kaarsen voor gezelligheid

Dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden

We kunnen er inmiddels niet meer omheen: de winterse maanden staan voor de deur! En waar het buiten koud en guur is, maken we het binnen juist warm en gezellig – de ideale manier om dit te compenseren. In deze blog zetten we dan ook voor je op een rijtje: dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden!

Plaids voor op de bank

Om het warm te krijgen in je woning doe je allereerst natuurlijk de verwarming aan. Maar dit kan in de winterse maanden soms nog niet helemaal een gevoel van tevredenheid overbrengen: misschien blijft het wat koud, of ben je gewoon toe aan een extra deken om je heen.

Reden genoeg om voor plaids op de bank te kiezen! Met een basic look of in een vrolijke print, gemaakt van katoen of wol: er zijn een heleboel varianten te vinden. Kies dan ook jouw favoriet! Een ding is in ieder geval zeker: als je de plaids een mooi plekje op de bank geeft, wil je nooit meer zonder. Wat een heerlijk gevoel!

Dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden

Gezellige verlichting in alle ruimtes

Warmte in huis gaat niet alleen om de temperatuur. Er is nog meer dan dat! Zo doet gezellige verlichting een heleboel voor de sfeer in je interieur. Zeker in de wintermaanden is dit onmisbaar in huis! Lampjes inslaan dus, en laat ze vervolgens het liefst terugkomen in iedere ruimte.

Wie het idee had dat gezellige verlichting zich alleen leent voor de kerstboom: think again! Lichtslingers, tafellampen, lightboards en huisjes met lampjes erin – er is genoeg te vinden. Wees dan ook creatief! Je kunt veel meer doen met verlichting in huis dan slechts een lamp aan het plafond hangen.

Gezellige verlichting mag niet ontbreken in huis tijdens de winter

Mokken en theepotten op tafel

Thee en warme chocolademelk: we drinken er het liefst liters van tijdens de koude maanden van het jaar! En om dat idee extra fijn te maken, drinken we deze warme dranken maar al te graag uit de mooiste mokken en theepotten. Om het plaatje compleet te maken!

Door niet zomaar de eerste de beste mokken in huis te halen, maar juist te kiezen voor exemplaren die echt bij jouw stijl passen, maak je de look in de zithoek een stuk beter. Kijk dat mooie servies eens shinen op de bijzettafel! Geloof ons maar: daar mag je best een beetje mee pronken.

Zet leuke mokken en theepotten op tafel in de winter

Steek de kaarsen aan

Ten slotte mogen ook kaarsen niet ontbreken in het winterse interieur. Opnieuw maken ze de bijzettafel hartstikke gezellig. Maar je kunt ze natuurlijk op meerdere plekken in huis terug laten komen: van op de eettafel tot op de kasten. Hoe meer kaarsen, hoe beter!

Om te gaan voor een wonderschone look kun je daarbij goed afwisselen met het soort kaarsen dat je in huis haalt. Plaats gerust theelichtjes naast hoge kaarsen – dit zorgt juist voor een speels effect. En wie daarbij ook kiest voor geurkaarsen, maakt dit ook nog eens tot een feest voor de neus!

Dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden: kaarsen voor gezelligheid

Reageer

Lees ook:

Planten in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
Manieren om souvenirs een plek te geven in huis >
Zo zorg je voor een persoonlijke look in je thuiskantoor >
Opbergen in de keuken: essentiële tips >
De bohemian babykamer: tips en inspiratie >
Een kleur op de vloer: de mooiste voorbeelden >
Hoog tijd om je plafond eens goed aan te pakken >
Sporten in huis: zo pak je dit aan in je interieur >
Planten in de badkamer? Prachtig! >
Koper in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Inspiratie voor originele lampenvoeten >
5 tips bij het kopen van de juiste stofzuiger >
Zo ga je voor een zachte look in het interieur >
Ontdek de beste vintage accessoires om in huis te halen >
Zwart in het interieur: voorbeelden en inspiratie >

Terug naar overzicht >>