arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Deze items heb je nodig voor een prachtig gedekte tafel

Deze items heb je nodig voor een prachtig gedekte tafel

Geef je een dinertje of heb je een andere reden om eens uit te pakken met de look op tafel? Wat een feest! Het is heerlijk om er van tijd tot tijd wat speciaals van te maken – durf daar dan ook heus voor te gaan. Het is natuurlijk niet iets voor alledag, maar dat maakt het juist zo fijn om hier af en toe wat moois van te maken. In deze blog laten we je zien hoe je dat doet.

Een mooi tafelkleed

We beginnen bij de basis van het tafel dekken: kies een mooi tafelkleed uit. Let daarbij allereerst op het materiaal: een mooie, kwalitatieve katoenen stof ziet er al gauw prachtig uit. Ook is het een idee om voor linnen te kiezen. Of ben je juist op zoek naar een glanzend materiaal? Prachtig voor een feesttafel!

Een ander idee is om placemats neer te leggen op tafel, dat werkt nog net wat makkelijker dan een tafelkleed. En zo blijf je ook het hout van de tafel zien – ideaal als dat een wens van je is. Waar je het met een kleed op tafel helemaal afdekt, ga je met placemats voor een net wat andere look. Aan jou de keus!

Deze items heb je nodig voor een prachtig gedekte tafel

Een mooie bestekset

Wat vervolgens belangrijk is? Let bij het tafel dekken op het bestek – dat speelt toch ook zeker een hoofdrol. Let er bijvoorbeeld op dat je het netjes neerlegt, volgens de etiquette. Dat zorgt al gauw voor een feestelijke en stijlvolle look op tafel. Het is ook eigenlijk maar een kleine moeite om het zo aan te pakken: neem de tijd er even voor en je geniet des te meer.

Bestek is er vandaag de dag in allerlei soorten en kleuren te vinden. En dat is wel zo fraai: zo kies je echt jouw favoriete look uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van goudkleurig bestek? Om maar een voorbeeld te noemen. Zeker met de feestdagen is het een ideaal plan om daar eens mee uit te pakken.

Mooi en uniek: gouden bestek

Kaarsen op tafel

Hoe moet je een tafel dekken? Wat ons betreft mogen kaarsen ook niet ontbreken. Van die lange dinerkaarsen – oh, wat staan ze toch prachtig op tafel. Zet ze op de hoek van de tafel voor een overzichtelijk geheel. Ook handig als er kinderen mee eten: zo houd je de boel veilig. Maar anders kun je ze ook in het midden van de tafel plaatsen, in een rij. Wat een mooi aanzicht!

Niet alleen bij tafel dekken bij feestmaaltijden zijn kaarsen wenselijk – ze kunnen wat ons betreft het hele jaar door. En speel daarbij ook lekker met de kleuren van de kaarsen: je mag er best mee afwisselen. Klassiek wit of beige is altijd goed – maar ook bijvoorbeeld rode, gouden of groene kaarsen staan beeldschoon. Om zomaar wat voorbeelden te noemen.


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >

Terug naar overzicht >>