arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Deze accessoires kun je kwijt bij de eettafel

Deze accessoires kun je kwijt bij de eettafel

Accessoires in huis: ze zijn vaak overal te vinden. Maar is dit ook het geval bij de eettafel? Wij hebben het idee dat dit maar al te vaak een wat saaie plek in huis is – met weinig aankleding. En dat is zonde! Want je brengt er flink wat tijd aan door. Dus dan kan het maar beter een fraaie omgeving zijn, nietwaar? Lees onze tips voor de beste eettafel accessoires.

Aan de muur

We beginnen met accessoires rondom de eettafel; niet óp de eettafel. Want heb je er weleens aan gedacht om iets moois aan de muur te hangen? Denk aan een schilderij of foto’s. Zo heb je meteen iets fraais om naar te kijken: een goed uitzicht! Helemaal ideaal als de eettafel bijvoorbeeld niet naast een raam staat.

Want is het eigenlijk niet zonde dat we vaak wel kunst boven de bank hangen, maar niet bij de eettafel? Terwijl je het boven de bank niet eens kunt bekijken als je erop zit! Des te meer reden dus om ook bij de eettafel voor decoratie aan de muur te kiezen.

Prachtig: kunst aan de muur bij de eettafel

Kaarsen op tafel

Goed, we gaan door naar accessoires voor op de eettafel. Waar we dan meteen aan moeten denken? Kaarsen! Dat zorgt voor een gezellige sfeer – heerlijk tijdens bijvoorbeeld een uitgebreid diner. Maak het lekker knus aan tafel, dat maakt ook meteen dat je meer geniet van je maaltijden.

Welk soort kaars je daarvoor in huis haalt? Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Je kunt gaan voor een chique look, met hoge kaarsen op een mooie kandelaar. Maar ook gewoon wat waxinelichtjes volstaan al gauw, zeker als je voor mooie kaarsenhouders zorgt. Of ga juist voor een combinatie van bijvoorbeeld die twee, waarmee je voor leuke variatie zorgt. Een tip: geurkaarsen zijn niet per se aan te raden aan de eettafel, dat kan soms een vreemd effect geven in combinatie met de geur van je eten. Dus die zouden we lekker voor de bijzettafel bewaren.

Deze accessoires kun je kwijt bij de eettafel

Plantjes op tafel

Ook op tafel mogen ze wat ons betreft niet ontbreken: planten! Je kunt er namelijk niet genoeg van in huis hebben staan. Ze zorgen voor levendigheid. En groen op tafel is qua kleurencombinatie met het eten altijd een goed idee!

Ga bijvoorbeeld voor een aantal kleine plantjes als accessoires op de eettafel. Zet ze in verschillende kleurrijke potten voor een speels effect. Het hoeft namelijk heus niet allemaal strak en saai aan de eettafel. Het is juist de ideale plek voor gezelligheid!


Reageer

Lees ook:

Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >

Terug naar overzicht >>