arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Deuren in je woning: verschillende mooie voorbeelden

Deuren in je woning: verschillende mooie voorbeelden

Het is iets in huis waar je misschien maar weinig aandacht aan besteedt, maar waar je best eens vaker over na mag denken: de deuren in huis! Hoewel basic deuren prima zijn, kun je er namelijk ook net wat extra’s van maken. En dat staat beeldschoon! In deze blog laten we je verschillende soorten deuren zien: kijk mee.

De deur in een kleur

Allereerst hebben we het idee dat de kleur een grote rol speelt bij deuren in huis. En dat klinkt misschien logisch, maar wordt maar al te vaak overgeslagen. Ga namelijk maar eens na: wat is meestal de kleur van een deur? Juist: wit. Prima, maar ook wat saai. Durf uit te pakken met een vrolijke tint!

Welke kleur je dan kiest voor je deur in huis: dat is helemaal aan jou. Om wat voorbeelden te noemen: rood, blauw, groen of geel. Het kan allemaal! Daarbij kun je kiezen voor een felle tint of juist een pasteltint – net wat je mooier vindt. Een uniek idee? Verf de deur in dezelfde kleur als de muur: alsof het in elkaar overloopt. Dat geeft een chique effect.

Kies voor een kleurrijke deur in je woning

Een schuifdeur

In de meeste gevallen werken deuren voor in huis met een trek- en duwsysteem, waarbij de deur naar voor en achter beweegt. Maar heb je weleens nagedacht over een schuifdeur? Dat geeft een heel ander effect! Kijk maar op onderstaand beeld: dan begrijp je wat we bedoelen. Zo ga je voor een bijzondere look met mooie deuren in huis.

Deze deur past perfect bij het landelijke interieur: het geeft een beetje een boerderij-gevoel. En dat ziet er heerlijk knus uit! Zeker als je daarbij ook nog eens gaat voor een zware, houten deur, is dat gevoel compleet. Echt totaal anders dan de basic witte deur: die hebben we weleens gezien.

Uniek: een schuifdeur in je interieur

Met mooi glaswerk

Vaak bestaan deuren alleen uit hout. Maar het is een idee om voor deuren met glaswerk te kiezen: dat geeft weer een heel ander idee. Je gaat zo voor een meer open look in huis – zonder dat het glas per se doorschijnend hoeft te zijn. Er zijn namelijk allerlei opties voor deze nieuwe deuren in huis!

Het voordeel is ook: zo komt er meer licht van de ene in de andere kamer. Ideaal bijvoorbeeld om voor meer licht te zorgen in een kamer waar maar weinig ramen te vinden zijn. Op die manier heeft deze deur niet alleen een functie om mooi te zijn, maar kent de deur ook nog eens een praktische uitwerking. Ideaal!

Deuren in je woning: verschillende mooie voorbeelden

Reageer

Lees ook:

Je badkamer simpel pimpen in 5 stappen >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >
Roze en geel in het interieur combineren >
Een kleine tuin inrichten: tips en tricks >
Met deze tips ga je voor een moderne boerderij look in huis >
Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer >
Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >

Terug naar overzicht >>