arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee
Trend van het moment: lamp met een ruime boog

De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee

In de woonkamer, slaapkamer en werkkamer: de staande lamp is een praktische toevoeging in een heleboel kamers in huis. Maar naast praktisch, kan de lamp ook een fraaie toevoeging vormen in huis! In deze blog lichten we de mooiste, trendy staande lampen uit. Wat is jouw favoriet?

Een uniek onderstel

We beginnen de blog over staan lampen in huis met het onderstel: zeker iets om aandacht aan te besteden! Want waar we meestal meteen denken aan de look van de kap, trekt ook juist het onderstel de aandacht. Zeker als je de lamp bijvoorbeeld naast de bank hebt staan, als staande leeslamp!

Op het beeld hieronder zien we een voorbeeld van een uniek onderstel – maar er zijn veel meer opties mogelijk. Denk er in ieder geval over na: hoe kan het onderstel echt goed opvallen? Ga voor een uniek materiaalsoort, zoals marmer. Of kies voor een robuuste look of een opvallende vorm.

De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee

Een ruime boog

Een ware trend wat betreft de staanlamp is de lamp met een ruime boog. Dit geeft een ruimtelijk effect – prachtig als je hier de plek voor hebt in de woonkamer. Zo kun je de lamp bijvoorbeeld boven de bank laten hangen: een sfeervol idee.

De look van deze industriële staande lamp is stoer én opvallend: perfect als je houdt van unieke items in je woning. Het zorgt namelijk echt wel voor een andere uitstraling dan een kleinere lamp.

Trend van het moment: lamp met een ruime boog

Meerdere lampen aan een onderstel

Een andere bijzonder idee is om te gaan voor een lamp met meerdere bollen. Waar we gebruikelijk gaan voor een enkele lampenbol, is het natuurlijk ook mogelijk om hier meer van te maken! Dit dient meteen een praktisch doel: meer licht in de kamer.

Of je nu voor twee, drie, vier of meer bollen gaat: die keus ligt uiteraard bij jou. Een ding is in ieder geval zeker: hoe meer bollen, hoe opvallender de lamp wordt.

De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee

Alles in één kleur

We sluiten de blog af met een tip wat betreft de kleur! Vaak zien we lampen met bijvoorbeeld houtkleurige poten en een kleurrijke lampenkap. Dit zit er uiteraard prachtig uit, maar we zijn ook verliefd geworden op onderstaand idee: de gehele lamp in één kleur! Iets wat je niet vaak ziet, en wat de look daardoor uniek maakt.

Hierbij kun je wat betreft het ontwerp gewoon blijven bij een klassiek ontwerp – het is puur de kleur die hierbij de hoofdrol speelt. Op het voorbeeld hieronder is gekozen voor wit, maar je kunt dit idee van de staande lamp natuurlijk uitvoeren in alle kleuren van de regenboog. Het is maar net wat er bij jouw woning past!

Uniek: de lamp die bestaat uit een kleur


Reageer

Lees ook:

Met een Dik Geurts houtkachel haal je een echte eye catcher in huis >
Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig >
Het belang van goede huisisolatie >
Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks >
Een mooie trap in huis: hier kun je op letten >
Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen >
Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk >
6 tips voor een strakke en verzorgde vloer >
Met deze tips ga je voor optimaal comfort in de slaapkamer >
Een kleine keuken? Zo pak je het inrichten aan! >
Retro vibes in huis met een oranje kleur >
Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Haal het loft-gevoel in huis met deze tips >
Dit zijn de benodigdheden om dakbedekking te bevestigen >

Terug naar overzicht >>