arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee
Trend van het moment: lamp met een ruime boog

De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee

In de woonkamer, slaapkamer en werkkamer: de staande lamp is een praktische toevoeging in een heleboel kamers in huis. Maar naast praktisch, kan de lamp ook een fraaie toevoeging vormen in huis! In deze blog lichten we de mooiste, trendy staande lampen uit. Wat is jouw favoriet?

Een uniek onderstel

We beginnen de blog over staan lampen in huis met het onderstel: zeker iets om aandacht aan te besteden! Want waar we meestal meteen denken aan de look van de kap, trekt ook juist het onderstel de aandacht. Zeker als je de lamp bijvoorbeeld naast de bank hebt staan, als staande leeslamp!

Op het beeld hieronder zien we een voorbeeld van een uniek onderstel – maar er zijn veel meer opties mogelijk. Denk er in ieder geval over na: hoe kan het onderstel echt goed opvallen? Ga voor een uniek materiaalsoort, zoals marmer. Of kies voor een robuuste look of een opvallende vorm.

De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee

Een ruime boog

Een ware trend wat betreft de staanlamp is de lamp met een ruime boog. Dit geeft een ruimtelijk effect – prachtig als je hier de plek voor hebt in de woonkamer. Zo kun je de lamp bijvoorbeeld boven de bank laten hangen: een sfeervol idee.

De look van deze industriële staande lamp is stoer én opvallend: perfect als je houdt van unieke items in je woning. Het zorgt namelijk echt wel voor een andere uitstraling dan een kleinere lamp.

Trend van het moment: lamp met een ruime boog

Meerdere lampen aan een onderstel

Een andere bijzonder idee is om te gaan voor een lamp met meerdere bollen. Waar we gebruikelijk gaan voor een enkele lampenbol, is het natuurlijk ook mogelijk om hier meer van te maken! Dit dient meteen een praktisch doel: meer licht in de kamer.

Of je nu voor twee, drie, vier of meer bollen gaat: die keus ligt uiteraard bij jou. Een ding is in ieder geval zeker: hoe meer bollen, hoe opvallender de lamp wordt.

De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee

Alles in één kleur

We sluiten de blog af met een tip wat betreft de kleur! Vaak zien we lampen met bijvoorbeeld houtkleurige poten en een kleurrijke lampenkap. Dit zit er uiteraard prachtig uit, maar we zijn ook verliefd geworden op onderstaand idee: de gehele lamp in één kleur! Iets wat je niet vaak ziet, en wat de look daardoor uniek maakt.

Hierbij kun je wat betreft het ontwerp gewoon blijven bij een klassiek ontwerp – het is puur de kleur die hierbij de hoofdrol speelt. Op het voorbeeld hieronder is gekozen voor wit, maar je kunt dit idee van de staande lamp natuurlijk uitvoeren in alle kleuren van de regenboog. Het is maar net wat er bij jouw woning past!

Uniek: de lamp die bestaat uit een kleur


Reageer

Lees ook:

Een serre inrichten: zo doe je dat! >
Koper in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips om je screens weer op te knappen >
Pasteltinten in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >
Een print op de muur: ga voor opvallend behang >
Meer ruimte op zolder creëren: 4 tips >
Deze accessoires mag je niet missen in de badkamer >
Welke kleur voor jouw kozijn? >
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast? >
Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment >
Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
Tips om een scheiding in de woonkamer te creëren >
Slapen met hoge temperaturen: zo houd je het koel in de slaapkamer >
Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien >
Mooie ideeën voor feestversiering in het interieur >

Terug naar overzicht >>