arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De kleur rood in huis: tips en voorbeelden
De kleur rood in huis: tips en voorbeelden

De kleur rood in huis: tips en voorbeelden

Een opvallende kleur in huis: daarmee mag je best een beetje uitpakken. Het hoeft niet allemaal basic en steriel te zijn. In je woning mag je immers alles van jezelf laten zien! Zo ook je vrolijke eigenschappen – die je perfect terug kunt laten komen met een kleur in huis. In deze blog lichten we de kleur rood uit.

Rood op de muur

We beginnen meteen groots: ga voor een rode muur in huis! Bijvoorbeeld in de woonkamer: dit ziet er beeldschoon uit met een grijze bank en een gezellige bijzettafel ervoor. Het mag dan misschien iets heel anders zijn dan een witte muur die we vaak in deze ruimte zien, maar dat verschil mag er juist meer dan zijn.

Niet alleen in de woonkamer, ook in de slaapkamer is rood een prachtige toevoeging. Een felle kleur rood is hier misschien wat te veel van het goede, maar kies in de slaapkamer voor bordeaux rood – om maar een voorbeeld te noemen. Nog altijd kleurrijk, en tegelijkertijd warm en subtiel.

De kleur rood in huis: tips en voorbeelden

Rode meubelen in huis

Niet alleen op de muur, maar ook in de items in huis kun je de rode kleur perfect terug laten komen. Ga bijvoorbeeld voor rode meubelen in huis! Van de bank tot de eettafel, van de kast tot de bijzettafel: er zijn een boel items die je deze opvallende kleur kunt geven.

Meubelen in het rood zijn daarbij ware aandachtstrekkers – die vallen zeker op in je woning. Ideaal als je bijvoorbeeld weer eens toe bent aan een nieuwe look in huis. Durf te gaan voor zo’n kleur: het resultaat zal je zeker bevallen!

Rood in de keuken

Als het gaat om een specifieke ruimte in huis, lichten we maar al te graag de keuken uit als de geschikte plek voor de kleur rood. Kijk maar eens op het voorbeeld van een rood interieur op de afbeelding hieronder: ziet dat er niet enorm stijlvol uit?

Van de keukenkasten tot de accessoires in de keuken: er zijn een boel rode items te vinden. Combineer hier gerust mee, of ga juist voor rood met een contrastkleur als zwart.

Rood in de keuken: opvallend en karakteristiek

De rode vloer

Van de muur en de meubelen gaan we naar nog een groot oppervlakte in je woning: de vloer! Durf jij het aan om hier voor de rode kleur te gaan? Misschien niet in combinatie met die muur – maar juist gecombineerd met verdere basic kleuren, ga je voor een mooi resultaat.

Als het gaat om rood op de vloer, raden we aan om voor een diepe, warme tint te kiezen. Denk aan het bordeaux rood waar we het hierboven al over hadden! Zo houd je het interieur in het rood nog altijd goed toegankelijk.


Reageer

Lees ook:

Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >

Terug naar overzicht >>