arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De eettafel in het midden van de kamer: ontdek de voordelen
Gezelligheid in de woonkamer: zet de eettafel in het midden

De eettafel in het midden van de kamer: ontdek de voordelen

Een gevoel van vrijheid

We kennen allemaal wel het gevoel van het krap zitten aan een tafel. De stoelen staan te dicht op de muur, de stoelen staan de dicht op elkaar, of je zit te dicht tegen de rand van de tafel aan. Is dat een prettige ervaring? Niet bepaald natuurlijk! Dat betekent dan ook dat je dit maar beter te allen tijde kunt voorkomen in huis – hier wordt niemand blij van.

Door de tafel in het midden van de kamer te plaatsen, kies je voor een sterker gevoel van vrijheid. Er is immers veel meer bewegingsruimte! Je kunt met gemak je stoel een stukje naar achteren schuiven voor wat extra comfort, zonder daarbij meteen de muur aan de raken.

Het centrale punt in huis

In veel woningen is de eettafel misschien wel het figuurlijke centrale punt in huis, maar door de tafel in het midden van de kamer te zetten wordt de tafel ook nog eens het letterlijke centrale punt in huis! En dat straalt een boel gezelligheid uit – een gegeven waar je nooit genoeg van kunt hebben in je woning.

Als die tafel in het midden van de ruimte staat, waar de tafel uiteraard ook een stukje meer opvalt, is de kans groot dat er vaker rond de tafel wordt gezeten. Dat maakt de eettafel in het midden van de kamer zo ideaal! Voor een boel extra vrolijke momenten in huis.

De eettafel in het midden van de kamer: ontdek de voordelen

Een eigenwijze manier van inrichten

Waarom een eettafel in het midden? We hebben nog een reden voor je: op deze manier ga je voor een unieke uitstraling in het interieur. Want waar vrijwel iedereen de tafel in de hoek van een ruimte zet, kun je dat dus ook helemaal anders aanpakken. Ideaal voor wie graag een trendsetter is in het interieur!

De kamer met een eettafel in het midden zorgt echt voor een andere dynamiek in de ruimte. Als je daarbij ook nog eens durft te gaan voor bijvoorbeeld een uniek design wat betreft de tafels en stoelen, maak je de look compleet. Een woonkamer die helemaal bij jouw smaak past – met een simpele aanpassing als het verschuiven van een tafel kun je dit al verwezenlijken.


Reageer

Lees ook:

Comfortabel slapen onder een extra breed dekbed >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Ronde spiegels voor elke stijl: van landelijk tot industrieel >
Een make-up hoek in huis: de mooiste voorbeelden >
Een lichtplan voor in de tuin: lees onze tips >
Veiligheid in huis voor ouderen >
Grote planten in huis: voorbeelden en inspiratie >
Je keuken vernieuwen: 6 tips >
Kamersteiger >
Schimmel in huis voorkomen: 7 tips >
Parket, laminaat of houten vloer? >
De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie >
De kloostertafel, onmisbaar voor een robuust interieur >
Over toiletmeubels en andere wc-praat >
4 tips voor het inrichten van je thuiskantoor >

Terug naar overzicht >>