arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De eettafel in het midden van de kamer: ontdek de voordelen
Gezelligheid in de woonkamer: zet de eettafel in het midden

De eettafel in het midden van de kamer: ontdek de voordelen

In vrijwel ieder interieur zien we er een voorbij komen: de eettafel! Onmisbaar eigenlijk, dit meubelstuk. En dat betekent dat je er maar beter goed over na kunt denken welke plek je ‘m geeft in huis! Zo staat de eettafel in de meeste gevallen tegen de muur aan geparkeerd, maar is het eigenlijk een beter idee om ‘m in het midden van de kamer te plaatsen. In deze blog lees je waarom!

Een gevoel van vrijheid

We kennen allemaal wel het gevoel van het krap zitten aan een tafel. De stoelen staan te dicht op de muur, de stoelen staan de dicht op elkaar, of je zit te dicht tegen de rand van de tafel aan. Is dat een prettige ervaring? Niet bepaald natuurlijk! Dat betekent dan ook dat je dit maar beter te allen tijde kunt voorkomen in huis – hier wordt niemand blij van.

Door de tafel in het midden van de kamer te plaatsen, kies je voor een sterker gevoel van vrijheid. Er is immers veel meer bewegingsruimte! Je kunt met gemak je stoel een stukje naar achteren schuiven voor wat extra comfort, zonder daarbij meteen de muur aan de raken.

Het centrale punt in huis

In veel woningen is de eettafel misschien wel het figuurlijke centrale punt in huis, maar door de tafel in het midden van de kamer te zetten wordt de tafel ook nog eens het letterlijke centrale punt in huis! En dat straalt een boel gezelligheid uit – een gegeven waar je nooit genoeg van kunt hebben in je woning.

Als die tafel in het midden van de ruimte staat, waar de tafel uiteraard ook een stukje meer opvalt, is de kans groot dat er vaker rond de tafel wordt gezeten. Dat maakt de eettafel in het midden van de kamer zo ideaal! Voor een boel extra vrolijke momenten in huis.

De eettafel in het midden van de kamer: ontdek de voordelen

Een eigenwijze manier van inrichten

Waarom een eettafel in het midden? We hebben nog een reden voor je: op deze manier ga je voor een unieke uitstraling in het interieur. Want waar vrijwel iedereen de tafel in de hoek van een ruimte zet, kun je dat dus ook helemaal anders aanpakken. Ideaal voor wie graag een trendsetter is in het interieur!

De kamer met een eettafel in het midden zorgt echt voor een andere dynamiek in de ruimte. Als je daarbij ook nog eens durft te gaan voor bijvoorbeeld een uniek design wat betreft de tafels en stoelen, maak je de look compleet. Een woonkamer die helemaal bij jouw smaak past – met een simpele aanpassing als het verschuiven van een tafel kun je dit al verwezenlijken.


Reageer

Lees ook:

Fuchsia in huis: verschillende voorbeelden >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Geniet van luxe met een exclusieve keuken >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >

Terug naar overzicht >>