arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden
Zoek mooie kistjes uit om drank in op te bergen

De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden

We zien het toch wel als een luxeproduct: mooie drankflessen in huis! Hoewel je ze natuurlijk weg kunt stoppen in de kast, kun je er juist ook voor kiezen om ze op een fraaie manier tentoon te stellen in huis. Daar hebben we het in deze blog over: kijk met ons mee!

In een open kastje

De meest chique manier om drankflessen op te bergen is door ze in een speciale kast te plaatsen – die bedoeld is om drank in tentoon te stellen. Het gaat hierbij dus om een speciale kast voor drank: in deze kast is verder niets anders te vinden. Zeker een aanrader als je een boel mooie flessen hebt staan!

Plaats zo’n drank trolley bijvoorbeeld in de woonkamer: in de buurt van de bank of de eettafel. Zo wordt het een meubelstuk in je interieur – de kast voor drank als aansluitende toevoeging op bijvoorbeeld de tafel en stoelen. Drank kasten zijn er in allerlei soorten en maten te vinden: denk aan een vitrinekast voor drank met glas ervoor, of juist een laag drank kabinet dat meer op een tafel lijkt, zoals je op het beeld hieronder ziet.

De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden

In houten dozen

Ben je niet van plan om een eigen meubelstuk voor drank in huis te halen, maar wil je toch een mooie manier vinden om flessen in op te bergen? Met simpele houten kistjes kom je al een heel eind! Kijk maar eens op het beeld hieronder: een eenvoudigere manier van opbergen bestaat haast niet, en toch ziet dit er hartstikke beeldig uit.

Die dozen kun je vervolgens kwijt in een kast waar ook andere spullen in tentoon worden gesteld. Zet ze bijvoorbeeld op een rij in een vakjeskast! Of plaats ze op de grond, of onder de tafel. Je kunt flexibel zijn met dit idee!

Zoek mooie kistjes uit om drank in op te bergen

Op de bijzettafel

Heb je een lievelingsfles die je regelmatig opentrekt? Dan is het een idee om hier een plekje voor te reserveren op de bijzettafel. Inderdaad: daar staat de fles goed in het zicht. Maar wij vinden dan ook dat een mooie drankfles als een accessoire gezien kan worden – net als bijvoorbeeld een vaas dit is.

Het is daarbij natuurlijk wel handig als je hier de ruimte voor hebt op de bijzettafel – het moet geen krappe boel worden. En anders is het misschien een idee om de fles op de trede onder het blad te plaatsen – mocht deze aanwezig zijn bij jouw tafel.

Een fraai detail op de bijzettafel: een mooie fles

In een rekje

Ten slotte is het een idee om drankflessen aan de muur te hangen. Ook hier ga je weer voor het idee van een kunstwerk: het kan dan ook goed worden gecombineerd met bijvoorbeeld een schilderij ernaast.

Zeker als je een mooi rekje uitzoekt om op te hangen, ga je voor een luxueuze uitstraling. Kijk maar eens naar het beeld hieronder: sfeervol hout en een mooi design. Dat wordt genieten in stijl!

De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden


Reageer

Lees ook:

Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >

Terug naar overzicht >>