arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie
De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie

De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie

In de meeste woonkamers zien we stoelen naast de eettafel staan. Helemaal niets mis mee natuurlijk, maar misschien ben je wel eens toe aan iets anders. Dat is precies waar we het in deze blog over gaan hebben! Misschien heb je het al wel eens in bijvoorbeeld restaurants gezien: een bank naast de eettafel. Dat ziet er enorm gezellig uit! Lees verder voor meer voorbeelden en inspiratie.

De combinatie van de bank met stoelen

Een bank naast de eettafel: lijkt het je een gezellig idee, maar zou je de stoelen wel missen? Daar bestaat gelukkig een ideale middenweg voor: ga voor zowel de bank als de stoelen! Grote kans dat je zo niet eens wat weg hoeft te doen – ideaal als je daar moeite mee hebt.

Op het beeld hieronder zie je waar we het over hebben. Ziet dat er niet uit als een enorm gezellig eethoekje? Wat een feest om daar iedere dag weer aan plaats te mogen nemen! Ook de gekozen tinten dragen bij aan de look en feel van deze zithoek. Wil je een soortgelijk idee in je woning verwezenlijken? Kies dan voor basic tinten, voor een rustgevend en gezellig gevoel.

De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie

De sfeer van picknicken

Oh, zijn we er niet allemaal dol op? Heerlijk buiten picknicken tijdens warme zomerdagen. Helaas komen daar ook wat moeilijkheden bij kijken, zoals de wespen en de wind. Des te meer reden om binnenshuis die gezellige sfeer terug te laten komen. De eettafel met bank is perfect geschikt voor dit idee!

Haal dan ook een houten tafel en bijbehorende banken in huis, die sterk doen dingen aan picknicken. Je weet wel, zo’n typische lange bank naast de eettafel. Zo ga je voor een enorm gezellige woonkamer – en dat is natuurlijk wel wat waard. Je kunt er zelfs voor kiezen om een tafelkleed met ruiten op tafel te leggen tijdens het eten: maak de look compleet. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jou!

Picknicken in huis? Dat kan - met de picknicktafel in huis

De bank aan de hoek van de tafel

Een bank aan de eettafel: je denkt hierbij meteen aan de lange kant van de tafel, maar dit kun je juist ook precies andersom aanpakken. Kijk maar eens op het beeld hieronder: zorgt dat niet voor een grappig effect? De stoelen staan aan de lange kant, het bankje aan het uiteinde van de tafel.

Ideaal als je graag gaat voor een speels effect in huis – zie dit idee als een soort omdenken. Ook ga je hierbij weer voor de combinatie van banken met stoelen: perfect dus als je geen keus kunt maken. Zie de bank in dit geval als een extraatje: een waardevolle toevoeging aan de woonkamer.

Uniek: een bank aan het uiteinde van de eettafel


Reageer

Lees ook:

Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen? >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >

Terug naar overzicht >>