arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan

Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan

De hal is dé ruimte in huis waar je iedere dag weer binnenkomt. En toch laten we de looks van deze ruimte maar wat vaak versloffen. Zonde, eigenlijk! Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn om iets gezelligs te maken van de hal. In deze blog geven we onze tips.

Een gezellig bankje

Ons favoriete meubelstuk bij de inrichting van de hal? Een bankje! Allereerst is dat praktisch: je kunt erop zitten om je schoenen aan te trekken. Maar zo’n bankje is er voornamelijk als mooi decoratiestuk in de hal. Het zorgt echt meteen voor sfeer!

Kies er het liefst eentje uit in een fraaie houtkleur, daarmee zit je altijd goed. Heb je juist liever een industriële hal? Ga dan voor een bankje van zwart metaal: helemaal trendy. Nog een tipje: gaat het om een kleine hal inrichten? Dan kun je een bankje met schoenenkast in één kopen – zo bespaar je ook meteen wat ruimte.

Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan

Planten in de hal

We zijn er enorm dol op: lekker veel planten in huis. Ook bij een hal inrichten kun je ze zeker kwijt. Met zo’n groen aanzicht als je binnenkomt in huis word je toch meteen vrolijk? Haal het liefst meerdere plantjes die je gezellig naast elkaar zet. Mixen en matchen mag!

Bij een smalle hal inrichten kun je daarbij slim werken met wandplanken. In de hoogte is er vaak namelijk nog prima de ruimte om te decoreren! Zo staan die planten immers niemand in de weg. Of haal een kapstok met een plank erboven, waar je wat gezellige plantjes op neerzet.

Kunstwerken aan de muur

Een hal gezellig maken doe je ook goed met kunstwerken aan de muur. Precies, we blijven nog even in het thema van de muur hangen: dit is de ideale plek in de hal om te decoreren! Kies bij de gang inrichting het liefst voor een afwisselende verzameling: kunst, posters en foto’s. Het kan allemaal naast elkaar – maak er een leuke collage van!

Zo laat je echt iets van jezelf zien in huis. Ook een idee: wissel deze decoratie in de gezellige hal af en toe af, zodat er regelmatig iets nieuws hangt. Of ga bijvoorbeeld voor een krijtbord of een prikbord aan de muur – daar kun je eenvoudig mee afwisselen. Zeker leuk ook voor de kids!

Een hal gezellig maken: lees handige tips

Leuke details

Ten slotte decoreer je een gezellige hal met mooie details. Want geloof ons maar: het zijn soms de kleine dingen die het doen. Juist in een kleine ruimte zoals de hal, vallen kleine aanpassingen al gauw op! En zo maak je de boel compleet.

Waar je aan kunt denken? Een leuke kastje aan de muur bijvoorbeeld om de sleutels in te stoppen. Of een gezellig kussentje op het bankje waar we het hierboven al over hadden. Een mooie deurklink kan bijvoorbeeld ook wonderen doen. Of een opvallende deurmat! Genoeg opties om mee aan de slag te gaan.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >

Terug naar overzicht >>