arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan

Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan

De hal is dé ruimte in huis waar je iedere dag weer binnenkomt. En toch laten we de looks van deze ruimte maar wat vaak versloffen. Zonde, eigenlijk! Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn om iets gezelligs te maken van de hal. In deze blog geven we onze tips.

Een gezellig bankje

Ons favoriete meubelstuk bij de inrichting van de hal? Een bankje! Allereerst is dat praktisch: je kunt erop zitten om je schoenen aan te trekken. Maar zo’n bankje is er voornamelijk als mooi decoratiestuk in de hal. Het zorgt echt meteen voor sfeer!

Kies er het liefst eentje uit in een fraaie houtkleur, daarmee zit je altijd goed. Heb je juist liever een industriële hal? Ga dan voor een bankje van zwart metaal: helemaal trendy. Nog een tipje: gaat het om een kleine hal inrichten? Dan kun je een bankje met schoenenkast in één kopen – zo bespaar je ook meteen wat ruimte.

Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan

Planten in de hal

We zijn er enorm dol op: lekker veel planten in huis. Ook bij een hal inrichten kun je ze zeker kwijt. Met zo’n groen aanzicht als je binnenkomt in huis word je toch meteen vrolijk? Haal het liefst meerdere plantjes die je gezellig naast elkaar zet. Mixen en matchen mag!

Bij een smalle hal inrichten kun je daarbij slim werken met wandplanken. In de hoogte is er vaak namelijk nog prima de ruimte om te decoreren! Zo staan die planten immers niemand in de weg. Of haal een kapstok met een plank erboven, waar je wat gezellige plantjes op neerzet.

Kunstwerken aan de muur

Een hal gezellig maken doe je ook goed met kunstwerken aan de muur. Precies, we blijven nog even in het thema van de muur hangen: dit is de ideale plek in de hal om te decoreren! Kies bij de gang inrichting het liefst voor een afwisselende verzameling: kunst, posters en foto’s. Het kan allemaal naast elkaar – maak er een leuke collage van!

Zo laat je echt iets van jezelf zien in huis. Ook een idee: wissel deze decoratie in de gezellige hal af en toe af, zodat er regelmatig iets nieuws hangt. Of ga bijvoorbeeld voor een krijtbord of een prikbord aan de muur – daar kun je eenvoudig mee afwisselen. Zeker leuk ook voor de kids!

Een hal gezellig maken: lees handige tips

Leuke details

Ten slotte decoreer je een gezellige hal met mooie details. Want geloof ons maar: het zijn soms de kleine dingen die het doen. Juist in een kleine ruimte zoals de hal, vallen kleine aanpassingen al gauw op! En zo maak je de boel compleet.

Waar je aan kunt denken? Een leuke kastje aan de muur bijvoorbeeld om de sleutels in te stoppen. Of een gezellig kussentje op het bankje waar we het hierboven al over hadden. Een mooie deurklink kan bijvoorbeeld ook wonderen doen. Of een opvallende deurmat! Genoeg opties om mee aan de slag te gaan.


Reageer

Lees ook:

De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >

Terug naar overzicht >>