arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Denk na over de accessoires in het toilet: tips en inspiratie
Denk na over de accessoires in het toilet: tips en inspiratie

Denk na over de accessoires in het toilet: tips en inspiratie

Het is misschien een ruimte in je interieur waarbij je niet zozeer stilstaat wat betreft de inrichting ervan: het toilet. Een praktische ruimte, die verder waarschijnlijk maar weinig voor je betekent. Maar in het kader van een mooi interieur in het héle huis, lichten we dit kleine kamertje vandaag toch uit! Accessoires zijn ook hier goed voor de uitstraling – en soms zelfs functioneel.

Planten in de ruimte

Wat het toilet maar al te vaak kenmerkt? Het gaat in de meeste gevallen om een saaie ruimte – zonder karakter of uitstraling. Met planten maak je hier al snel een verschil in! Zo zorg je voor wat groen in de kamer – wat de boel al meteen een stukje vrolijker maakt.

Waar je ze kwijt kunt? Bijvoorbeeld op een plankje aan de muur: haal wat kleine cactussen in huis en stal ze hier uit in leuke potjes. Maar ook kun je ze op de grond zetten, ter decoratie naast de pot. Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar het resultaat mag er zijn! Oh, en heb je geen ramen in het toilet? Ga dan het liefst voor nepplanten!

Denk na over de accessoires in het toilet: tips en inspiratie

Opbergmanieren voor het papier

Gewoon op een stapeltje gegooid of op elkaar gestapeld aan een houder: het zijn de manieren waarop we het toiletpapier meestal verwerkt zien in de ruimte. Prima natuurlijk, maar dit kan anders! Dat papier is hoe dan ook in de ruimte te vinden, dus probeer er eens iets leuks van te maken!

Berg het papier bijvoorbeeld op in een stijlvolle mand of op een houten plank – een kleine verandering, die al snel zorgt voor een nieuwe look. Of bouw zelf een uniek ophangsysteem aan de muur: er zijn allerlei DIY-ideeën te vinden. Creativiteit loont!

Accessoires bij de wastafel

Zowel in de badkamer als het toilet komt er een voor: een wastafel! Net als het papier weer zoiets wat een functioneel doel dient, maar waar je tegelijkertijd best wat aandacht aan kunt besteden. Je zit er in een jaar tijd immers toch behoorlijk wat uren naar te staren!

Hoe je de wastafel in het toilet kunt opleuken? Haal wat mooie accessoires die je hier een plekje geeft. Een stijlvolle zeephouder bijvoorbeeld, of een bakje waar je een los zeepje op legt. Ook wat zachte handdoeken zorgen voor een goede uitstraling. Het zit ‘m in de kleine dingen!

De wastafel in het toilet is bepalend voor de uitstraling

Alles voor een lekkere geur

We sluiten af met opnieuw een functionele tip: zorg voor een goede geur in de ruimte! Je kunt natuurlijk kiezen voor een luchtverfrisser in een bus – maar echt mooi ziet dit er niet uit. Tijd voor wat nieuws!

Zo zijn we dol op geurstokjes in de ruimte. Die zien er ook nog eens leuk uit! En geloof ons maar: ze geven een heerlijke geur af. Veel beter dan zo’n bus, als je het ons vraagt. Een ander idee: zet een geurkaars neer in de ruimte. Natuurlijk wel even goed letten op de brandveiligheid! En vervolgens genieten van een frisse geur – in dat mooie toilet van jou.


Reageer

Lees ook:

De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >

Terug naar overzicht >>